SADA JE SVE JASNO! Evo zašto Miloš Teodosić neće igrati za Srbiju na Evrobasketu

Novosti online

10. 08. 2022. u 12:29

NIKAKO da se slegne prašina koju je podigao selektor Srbije Svetislav Pešić precrtavanjem Miloša Teodosića sa reprezentattivnog spiska. Nagađanja o tome šta je razlog ove šokantne odluke ne prestaju, i, iako je najavljeno da će popularni "Kari" obrazložiti svoje razloge tek 15. avgusta, procurele su informacije o tome šta su konkretni razlozi.

САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО! Ево зашто Милош Теодосић неће играти за Србију на Евробаскету

Foto: FIBA, RTS printskrin

Kao osnovna premisa toga što Srbija neće uživati u magiji njenog miljenika, košarkašog genija iz Valjeva, smatralo se da je u pitanju to što se Teodosić ne uklapa u viziju iskusnog stratega "orlova". 

Ali, po svemu sudeći, nije samo o tome reč, jer da jeste, teško da bi "Teo" i bio pozvan u nacionalnu selekciju.

Naime, redakcija "Kurira" došla je do novih saznanja. Osim toga što Pešić smatra da se Micić i Teodosić ne slažu najbolje na terenu, doskorašnji kapiten je prekršio jedno fundamentalno pravilo.

Legendarni organizator igre je kršio disciplinu. Teodosić, navodno konstatno nije poštovao satnicu koja ja predviđena za spavanje, te je u vreme odmora bio van hotela. Pešić je posle konsultacija sa stručnim štabom presekao i saopštio asu Virtusa iz Bolonje da može da spakuje kofere, te da su za njega pripreme završene.

KSS

Video je na delu selektor neke stvari koje mu se ne dopadaju i na kojima je uvek insistirao kroz svoju dugu i bogatu karijeru. Pravila su za sve ista, a to, što je neko kapiten, to ne znači da će imati privilegije.

Naprotiv, on treba da bude vodilja svima i primer ponašanja na parketu, kao i van njega, što u ovom slučaju nije ispoštovano.

Selektorova želja je da u timu postoje red i disciplina, ujedno i da odnosi svih budu potpuno čisti.

Svetislav Pešić će prvo obraćanje javnosti, gde će sigurno detaljno elaborirati precrtavanje kapitena, imati 15. avgusta, pred put reprezentacije u Sloveniju, na meč sa "Zmajčecima", koji je na programu 17. avgusta.

Dva dana kasnije reprezentacija Srbije će igrati na Superkupu u Hamburgu, gde će prvi meč imati protiv Italije, a zatim Nemačke ili Češke. Potom slede mečevi kvalifikacija za Mundobasket protiv Grčke 25. avgusta u Beogradu, a zatim i protiv Turske tri dana kasnije u gostima.

BONUS VIDEO: Ovako se Pešićevi "orlovi" spremaju za Mundobasket

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)