E, TAKO SRBIJA IGRA KOŠARKU: "Orlići" protiv Crne Gore igrali nokaut meč na Evropskom prvenstvu, a rezultat... (VIDEO)

Novosti online

03. 08. 2022. u 15:21 >> 18:09

U osmini finala Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina starosti u Izmiru, košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je novi, četvrti uzastopni trijumf, i to protiv Crne Gore.

Е, ТАКО СРБИЈА ИГРА КОШАРКУ: Орлићи против Црне Горе играли нокаут меч на Европском првенству, а резултат... (ВИДЕО)

FOTO: FIBA.Basketball

Nakon lekcije Sloveniji, pa onda i prilično impresivnog nastupa protiv Grka, te lakog posla protiv Češke, izabranici selektora Vladimira Đokića su deklasirali i vršnjake iz Crne Gore, i to sa 24 poena razlike.

Konačan rezultat glasio je 80:56 (17:17, 27:11, 20:12, 16:16).

Samo na početku meča, a i na samom kraju, kada se pobednik uveliko znao, crnogorski juniori su delovali kao ravnopravan rival, ali se njihov trijumf nije dovodio u pitanju jednom kada je "mašinerija" pokrenuta serijom 7:0 početkom druge deonice.

Pre osvrta na neke od zanimljivih statističkih parametara, valja istaći i da će sledeći rival našeg juniorskog tima biti Izrael, čiji su juniori savladali Poljake sa 65:58. Eventualna pobeda u tom, četvrtfinalnom meču, ne samo da bi značila nastavak borbi "orlića" za medalje, već i sigurno mesto na Svetskom prvenstvu igrača do 19 godina, koje se igra sledećeg leta, a na koje će se plasirati pet selekcija sa Evrobasketa u Izmiru.

Najbolji na meču sa Crnom Gorom bio je Marko Šarenac koji je za nešto više od 26 minuta ubacio 22 poena (šut za dva 5/8, za tri 4/6), ali imao i osam skokova, četiri asistencije i tri osvojene lopte. Đorđe Ćurčić sa 11 i Nikola Đapa sa 10 poena bili su jedini preostali "dvocifreni" igrači u srpskoj selekciji, koja je timskom igrom (svi su se upisali u listu strelaca sem Alekse Miloševića) i nastavila da ređa uspehe.

Kod Crnogoraca se istakao Amar Hot sa 18 poena, dok je Milorad Brajović ubacio 13, a Igor Joković 12 poena.

Juniorska reprezentacija Srbije svoj četvrtfinalni meč protiv Izraelaca igra u četvrtak od 15 časova.

Bonus video: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!