EFEKAT ŽELJKA OBRADOVIĆA: Joanis Papapetru otkrio kako su tekli pregovori sa Partizanom

Novosti online

21. 07. 2022. u 13:56

DOSKORAŠNjI kapiten Panatinaikosa i čovek koji iza sebe ima devet evroligaških sezona je kao slobodan igrač pojačao redove košarkaškog kluba Partizan. Joanis Papapetru je četvrto pojačanje crno-belih ovog leta. Posle Danila Anđušića, Dantea Egzuma i Džejmsa Nanelija, doskorašnji kapiten Panatinaikosa je kao slobodan igrač potpisao ugovor sa timom Željka Obradovića.

ЕФЕКАТ ЖЕЉКА ОБРАДОВИЋА: Јоанис Папапетру открио како су текли преговори са Партизаном

FOTO: EPA

Kako je došlo do transfera, Grk je otkrio u razgovoru za "Mocart sport".


- Pre svega želim da kažem da će Panatianikos uvek ostati moja druga kuća, klub koji izuzetno poštujem. Prošli smo mnogo toga zajedno i osetili smo da je došlo vreme za promenu. Sa svima u klubu sam ostao u sjajnim odnosima i imam samo najbolje da kažem o svima, sada je moj klub Partizan čije se ambicije savršeno poklapaju sa mojima. Iznet mi je plan koji mi se vrlo svideo, zapravo sve oko kluba mi se svidelo i na kraju sam doneo odluku da potpišem ugovor sa timom koji dosta znači u evropskoj košarci - rekao je krilni košarkaš koji je u najjačem klupskom takmičenju na tlu Evrope prošle sezone prosečno beležio 12 poena.

Odluka da pojača redove crno-belih nije bila previše teška. Slično je bilo i sa Danilom Anđušićem, a verovatno i ostalim igračima koji su došli u Humsku ovog i prošlog leta.

- Klub je kontaktirao sa menadžerom i odmah tada sam video šta bi moglo da me očekuje u novoj sredini. Ipak, poziv trenera Obradovića je bio ključan. Posle njega sam prelomio i doneo odluku da pređem u Partizan - izjavio je Papapetru.

Razgovor sa najtrofejnijim trenerom Evrope bio je presudan.

- Kada sam rekao agentu da sam zainteresovan, tada me je trener Obradović pozvao. Nismo dugo razgovarali, ali vrlo brzo smo shvatili da slično razmišljamo i slično očekujemo. Jednostavno svi u Evropi znaju ko je i šta je trener Željko Obradović. Iskren da budem, njegov poziv je za mene motivacija jer želim da razmišljam kao on, da budem posvećen kao on. Osetio sam to preko telefonskog razgovora, a verujem da će biti odlično i kada budemo krenuli da radimo na parketu. Jednostavno, trener Obradović je neko ko osvaja titule, a isto to želim i ja i biće mi čast da budem povezan sa njim - jasan je bio Grk.

 

FOTO: V. N.

 

On je izjavio da vrlo dobro zna gde je došao i šta znači igrati pred Partizanovim navijačima.

- Znam vrlo dobro šta znači ime Partizan u Evropi. Iako klub nije bio prethodnih nekoliko godina u Evroligi, uvek se znalo kakvu istoriju ima, kakve navijače, i istinske košarkaške legende, a sada su ambicije ponovo velike. Očekujem vrlo zanimljivu sezonu, moram da priznam da jedva čekam da vidim kako će sve izgledati kada se okupimo i krenemo da radimo punom parom - izjavio je Papapetru.

Joanis je već u kontaktu sa novim saigračima, a individualni treninzi su uveliko postali rutina u ovo doba godine.

- Imam ustaljen sistem svako leto, sada sam uzeo nešto duži odmor kako bih maksimalno odmorio telo za sve ono što me čeka jer će od kraja avgusta zaista biti naporno. Preko reprezentacije i Evrobasketa. Čim to završim, ulazim u pripreme sa Partizanom i sve što me čeka u klubu, a to su brojne obaveze na svim frontovima. Želim da stignem u klub maksimalno spreman i fokusiran. Sada već treniram individualno sa Tristanom Vukčevićem koji mi takođe priča o klubu. Sjajan je momak i veliki talenat - kaže reprezentativac Grčke.


Pre njega, u crno-beli tabor stigli su već pomenuti Anđušić, Egzum i Naneli. Papapetru već sada može da vidi kako bi tim mogao da izgleda kada krene takmičarska sezona.

- Ono što mi je odmah jasno je da smo popunjeni na svim pozicijama. Imamo raznovrsne igrače koji su pokazali kvalitet tokom godina. Partizan možda nema najveći budžet ili najskuplju ekipu u Evropi, ali sam uveren da možemo da budemo najborbeniji i sa navijačima koji su naširoko poznati. Naravno, čeka nas veliki rad, sve će biti proces, ali tako se stvaraju velike ekipe koje mogu da igraju protiv bilo koga - izjavio je Joanis.

Njegovu karijeru obeležila su dva kluba, dva najveća protivnika – Olimpijakos i Panatinaikos. Sada dolazi u sredinu koja je svuda poznata po večitom rivalstvu.

- Ako neko zna kako izgleda rivalitet dva kluba u jednom gradu, onda sam to ja. Igrao sam za Olimpijakos, posle i za Panatinaikos. Dva velika kluba. Znam šta mogu da očekujem i od rivalstva Zvezde i Partizana. Takođe dva velika kluba sa ogromnim brojem navijača, znam da su svi strastveni, da svi po svaku cenu žele da pobede, tako je i u Grčkoj. To za mene neće biti ništa novo. Mogu da kažem da imam sreće što sam deo velikih rivalstava jer su baš te utakmice one koje se najviše pamte i kod košarkaša i kod navijača - izjavio je bivši kapiten Panate.

Jedan od igrača koji je mogao da mu kaže kako će izgledati večiti beogradski derbi je Nemanja Nedović, doskorašnji saigrač Joanisa u Panatinaikosu.

- Neda je moj veliki prijatelj, ostvarili smo zaista sjajnu konekciju u Atini. Izvanredan je momak, izuzetno ga poštujem kao sportistu i takmičara. Do sada smo delili svlačionicu, sada ćemo biti veliki rivali na terenu. Očekujem da će biti žestoki okršaji na parketu, pravi derbiji. On je pre mene ozvaničio odlazak i bilo mi je vrlo žao što nismo više saigrači u Panatinaikosu. Posle toga sam shvatio da ćemo ponovo biti u istom gradu. Pričali smo o svemu što nas očekuje, svesni smo da ne možemo da budemo drugari kada se nađemo na terenu - zaključio je Papapatru.

BONUS VIDEO: Partizanovih 68 poena u prvom poluvremenu

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)