PAPAPETRU NOVI ŠRAF U "VALJKU": Crno-beli prave moćan tim za narednu sezonu

G. KELIĆ

19. 07. 2022. u 21:43

JOŠ jedan "dragi kamen" ulegao je danas u Partizanov mozaik. Doskorašnji kapiten Panatinaikosa, Joanis Papapetru (28), potpisao je ugovor sa crno-belima i tako posle Danila Anđušića, Dantea Eksuma i Džejmsa Nanelija postao četvrto pojačanje crno-belih ovog leta.

ПАПАПЕТРУ НОВИ ШРАФ У ВАЉКУ: Црно-бели праве моћан тим за наредну сезону

FOTO: EPA

Od trenutka kada se Grk posle četiri godine provedene u zelenom dresu oprostio od Atinjana, pojavila se vest da će svoju desetu uzastopnu sezonu u Evroligi igrati u timu iz Humske. Ubrzo potom, stigla je i zvanična potvrda, a kvalitetno krilo u tim Željka Obradovića stiže kao slobodan igrač, pošto je sa sada već bivšim klubom napravio "džentlmenski dogovor". Po njemu su, u zamenu za opraštanje dugova u vrednosti od 300.000 evra, čelnici "zelenih" poništili izlaznu klauzulu od 400.000 evra, tako da je u srpsku prestonicu stigao bez plaćanja obeštećenja.

Pre Panatinaikosa, sa kojim je osvojio tri šampionske titule, dva Kupa i jedan Superkup Grčke, nosio je dres najvećeg rivala Olimpijakosa, gde je i započeo profesionalnu karijeru 2013. godine. U Pireju se, takođe, naosvajao trofeja, jer je dva puta dizao pehar u domaćem prvenstvu. Pritom, pre dve godine je imenovan za najkorisnijeg igrača u domaćem Kupu i Superkupu, što pokazuje da poseduje izuzetan napadački arsenal.

U sezoni za nama, u proseku je beležio 12 poena, uz 3,2 skoka u najjačem evropskom klupskom takmičenju, dok će u Beogradu deliti minutažu sa Džejmsom Nanelijem, na poziciji "trojke". Na pripreme i upoznavanje sa novim saigračima će doći među poslednjima, u drugoj polovini septembra, pošto ga čeka nastup za reprezentaciju Grčke na Prvenstvu Evrope, a pre toga i duel sa Srbijom u kvalifikacijama za SP, krajem avgusta.

Ovim transferom, Partizan je gotovo završio posao na letnjoj pijaci. Ostaje još samo da se ozvaniči dolazak najvećeg ovosezonskog pojačanja na poziciji centra, i tako se upotpune tri petorke, koje će Obradović u narednoj sezoni imati na raspolaganju.

PRVA PETORKA

Dante Eksum

Kevin Panter
Džejms Naneli
Zek Ledej
Nikola Milutinov?

Druga petorka

Aleksa Avramović
Danilo Anđušić
Joanis Papapetru
Alen Smailagić
Matijas Lesor

Treća petorka

Jam Madar
Gregor Glas
Uroš Trifunović
Tristan Vukčević
Balša Koprivica
(Dušan Miletić)

"Valjkova" posada deluje zastrašujuće, sa jasnom idejom da u narednoj godini melje na svim frontovima. Jedino što ostaje kao upitno, pomalo i zabrinjavajuće, jeste to koliko će prostora, pogotovo u Evropi, dobiti najmlađi igrači, kao što su Smailagić, Vukčević, Koprivica i Trifunović.

Drugi Grk u crno-belom

PAPAPETRU će postati tek drugi Grk u istoriji koji će zadužiti opremu Partizana pošto je pre njega deo crno-belih bio njegov imenjak Kuzeloglu. On je 2014. godine potpisao ugovor sa ekipom iz Humske u vreme dok je trener bio legendarni Duško Vujošević međutim, nije se najbolje snašao pošto je uglavnom nastupao za juniore "parnog valjka" (upisao samo četiri nastupa za prvi tim) pre nego što je oktobra 2015. godine napustio Beograd.

BONUS VIDEO: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba