CRNO-BELA VEZA: Bogdan Bogdanović za saigrača dobio bivšeg člana Partizana, velika NBA rekonstrukcija Atlante

Novosti online

01. 07. 2022. u 19:36

BOGDAN Bogdanović ima nove saigrače.

ЦРНО-БЕЛА ВЕЗА: Богдан Богдановић за саиграча добио бившег члана Партизана, велика НБА реконструкција Атланте

FOTO: Tanjug/AP

Dolazak prvog pojačanja Atlante nije ga, svakako, oduševio jer je u pitanju Ol-star bek San Antonija, Dežonte Marej (zbog kog su se Hoksi odrekli Danila Galinarija i tri pika prve runde na NBA draftovima), a taj transfer označio je i verovatnu manju minutažu za srpskog asa.

Ovo stoga jer će ubojiti bekovski par Atlante sada činiti Marej i Tre Jang, pa je bilo jasno da će ili Bogdan, ili njegov kolega, Kevin Erter, napustiti klub.

No, pre nego što se desio taj naredni potez Hoksa, u njihov tabor je stigao još jedan bivši član Partzana, centar Džok Lendejl.

On je u "paketu" s Marejem došao iz Sparsa u klub za koji igra, i u kome (za sada) ostaje Bogdanović.

Naime, za razliku od srpskog beka, Erter je danas dobio "otpusnu listu" iz Atlante, poslat je u Sakramento, u zamenu za Džastina Holideja, Moa Harklsa i budući pik pre runde 2014. godine. Sa Erterom i Malikom Monkom, obojicom novih članova "kraljeva" (a obojicom starih po 24 godina), uprava bivšeg Bogdanovićevog kluba se nada da stvara dobru osnovu, oko osovine koju su dosad činili Dearon Foks i Domantas Sabonis.

Šta će sa Bogdanovićem biti, odnosno da li će ostati u Atlanti... teško je predvideti u ovom trenutku. Do ovog popodnevnog trejda sa Kingsima bilo je izvesno da će "ili on, ili Erter otići", a kako se desilo to što se desilo, možda će srpski košgeter ostati u Hoksima i biti, kao u drugom delu sezone 2021/2022, prvo rešennje "s klupe", što je uloga u kojoj se nije loše snalazio.


Bonus video: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati