USPON NIKOLE JOVIĆA - SNOVI SE OSTVARUJU: Igrao je vaterpolo u Partizanu, a sada je velika nada Majamija

Novosti online

24. 06. 2022. u 18:12

NIKOLA Jović će biti novi srpski košarkaš u NBA ligi, kao 27. pika izabrao ga je Majami hit. Prava je sreća za ljubitelje "igre pod obručima" u Srbiji što je ovaj krilni igrač ipak dao prenost ovom sportu u odnosu na veterpolo koji je takođe trenirao.

УСПОН НИКОЛЕ ЈОВИЋА - СНОВИ СЕ ОСТВАРУЈУ: Играо је ватерполо у Партизану, а сада је велика нада Мајамија

Foto: Tanjug/AP

Jović je rođen u Lesteru u Engleskoj, jer je egov otac Ilija tamo igrao košarku. Kada je Nikola imao devet godina, porodica se preselila u Beograd gde je on počeo da trenira vaterpolo u Partizanu.


Košarka ga nije zanimala sve dok nije napunio 13 godina. Tada je uz podršku oca prešao na "igru pod obručima" i prvobitno je igrao beka, pre nego što jedno leto naglo porastao. Visinu je nasledio od roditelja, s obzirom na to da mu je otac visok 205 centimetara, a majka 187.

U ovaj sport ušao je "na mala vrata", započevši u malo poznatom klubu "Sava".  Bio je dugo "skrivan" od javnosti i samo skauti sa najoštrijim okom su bili upoznati sa talentom koji poseduje, a jedan od njih bio je i Miško Ražnatović, menadžer koji je na sličan način prvi prepoznao i potencijal Nikole Jokića. U Megu je prešao 2018. godine i od tada je započeo njegov nagli uspon.

Kada čujemo bivše trenere srpskog krilnog igrača kako govore o njegovoj posvećenosti, Jović bi se verovatno naljutio kada bi mu rekli da je sve do talenta. LJudi koji su ga trenirali u Megi kažu da on nije imao slobodnu subotu ili nedelju dok je bio u mlađim kategorijama. Subotom igrao kadetsko prvenstvo, a onda dolazio da trenira.

Sa 19 godina i 14 dana u noći drafta, Pat Rajli, predsednik Majami Hita ga je nazvao "jednim od najmlađih igrača koje je klub ikad draftovao".

Prvi pik na ovogodišnjem NBA draftu je Amerikanac italijanskog porekla Paolo Bankero koga je izabrao Orlando medžik, odmah iza njega je njegov zemljak Čet Holmregen koji će nastupati za OklahomuBONUS VIDEO: Najveći promašaji u istoriji NBA drafta
 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

UNICREDIT PODRŠKA MALIM PREDUZETNICIMA: Biznis klijentima UniCredit Banke Srbija omogućen Tap on Phone - terminal na mobilnom telefonu