FENER BOLJI OD EFESA I U DRUGOM MEČU: Đorđević i Gudurić blizu titule

G. K.

10. 06. 2022. u 20:37

POSLE prošlogodišnjeg pokoravanja italijanskog košarkaškog tla, Aleksandar Đorđević se nalazi na korak da ove sezone osvajački prođe i kroz teritoriju Turske, pošto sa Fenerbahčeom vodi 2:0 protiv Efesa u finalnoj seriji domaćeg prvenstva i samo ga jedan trijumf deli od osvajanja naslova.

ФЕНЕР БОЉИ ОД ЕФЕСА И У ДРУГОМ МЕЧУ: Ђорђевић и Гудурић близу титуле

FOTO: EPA

Nakon što je u utorak na otvaranju finalne borbe zadao početni udarac aktuelnom dvostrukom evropskom prvaku (85:76), pre dva dana je, ponovo na svom parketu, bio još ubedljiviji savladavši gradskog rivala sa 93:78, pa tako danas (18.00) na terenu "pivara" ima prvu meč-loptu za osvajanje jubilarne desete titule.

Braniocu trona protiv Đorđevićevih "kanarinaca" nije mogao da pomogne ni roviti Vasilije Micić, koji se vratio u sastav Ergina Atamana posle povrede desnog zgloba doživljene u polufinalnom duelu protiv Galatasaraja. Najbolji strelac ovogodišnje Evrolige je postigao sedam poena i podelio tri asistencije, dok je najefikasniji u poraženom timu bio Elajdža Brajant (19 p.).

U redovima žuto-crnih glavnu reč vodio je Marko Gudurić, koji je bio košgeterski izuzetno raspoložen brojavši do 18 postignutih poena, dok je identičan broj koševa uz dodatak osam skokova ostvario Jan Veseli.

Ukoliko Fenerbahče uspe da dođe do trećeg slavlja, vratiće nacionalnu titulu u svoje vitrine posle četiri godine, dok će se Đorđević na najbolji način oprostiti od kluba pošto mu velikan iz Istanbula neće ponuditi produžetak saradnje. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za