"JEDNOSTAVNO, JOKIĆ JE NEZADRŽIV": Hrvatski centar nahvalio našeg DŽokera

Novosti online

08. 06. 2022. u 08:24

IVICA ZUBAC, centar hrvatske košarkaške reprezentacije i NBA ekipe Los Anđeles klipers, govorio je za Kurir o statusu evropskih igrača u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, svojim igrama, ali i moći Nikole Jokića, dvostrukog MVP igrača lige i centra Denvera koji je, kako je rekao, nezadrživ.

ЈЕДНОСТАВНО, ЈОКИЋ ЈЕ НЕЗАДРЖИВ: Хрватски центар нахвалио нашег Џокера

FOTO: AP/Tanjug

Zubac je u NBA ligi od 2016. godine, kada je u njoj počeo u dresu Lejkersa. Nakon dve i po sezone u tom klubu prešao je kod gradskog rivala, gde je postao startni centar. Iza njega je statistički najbolja sezona, u kojoj je postizao prosečno 10,6 poena i 8,5 skokova.


Ipak to nije bilo dovoljno za plej-of, ali odsustvo Kavajia Lenarda i Pola Džordža je pomoglo ostalim igračima da pokažu šta mogu.

- To je pomoglo nama koji smo bili na klupi da dobijemo veću šansu i pokažemo šta možemo. Napokon mi se otvorio prostor da mogu igrati više napadački i mislim da sam pokazao određeni kvalitet. Nadam se da će svaka buduća sezona biti sve bolja i bolja. Klipersi imaju dobar tim i sledeće sezone ćemo sigurno napasti titulu - rekao je Zubac i priznao da bi mu život bio lakši kad bi znao kako da sačuva našeg asa Nikolu Jokića.

- Nikola igra maestralno i još nisam smislio način kako da ga sačuvam. Pogađa lake i teške šuteve, može dodati kada to niko ne očekuje, ne može se udvojiti jer će uvek naći neko rešenje. Jednostavno, Jokić je nezadrživ! Zasluženo je opet MVP. Gotovo je sam doveo Denver do doigravanja - izjavio je Zubac.


O sve većem broju evropskih košarkaša u NBA ligi je rekao da oni dobijaju sve veće poštovanje u ligi.

- Sve više igrača iz Evrope dolazi u Ameriku i ima zapaženu ulogu. Amerikanci se teško, ali i polako već navikavaju na to. Što nas je više, dobijamo veće poštovanje. Sećam se da se dosta manje pričalo o Balkancima kada sam došao i da nismo dobijali toliki publicitet. Ipak, s vremenom dosta igrača odavde ima sve značajnije uloge u svojim timovima. Jokić i Dončić su na samom vrhu, glavni su igrači u svojim timovima. U dobrom smo položaju i to je važno i nama, pa i onim košarkašima koji tek treba da dođu - zaključuje Zubac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna