ZVEZDI PRIPALA DRAMA: Partizan ispustio veliku priliku, crveno-beli u pol poziciji pred treći meč

A. Ilić

29. 05. 2022. u 22:06 >> 22:12

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras na svom terenu ekipu Partizana 85:81 u drugom meču finala plej-ofa ABA lige i povela 2:0 u finalnoj seriji, koja se igra na tri pobede.

ЗВЕЗДИ ПРИПАЛА ДРАМА: Партизан испустио велику прилику, црвено-бели у пол позицији пред трећи меч

FOTO: M. Vukadinović

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Nikola Kalinić sa 25 poena, dok je Luka Mitrović dodao 14. Kod gostiju, najbolji je bio Aleksa Avramović sa 21 poenom, a Matijas Lesor je ubacio 18.

Partizan je bolje ušao u meč, ali je Zvezda dobrom igrom u napadu prvu četvrtinu dobila 29:18.

Domaći košarkaši su u većem delu druge četvrtine imali prednost od osam do 12 poena, a Partizan je uspeo u finišu prvog poluvremena da smanji prednost Zvezde na 47:40.

Treću četvrtinu obeležio je mali broj poena oba tima, a Crvena zvezda je održavala prednost od pet do 10 poena. Crveno-beli su u poslednju četvrtinu ušli s vođstvom od 62:53.

Partizan je trojkama Avramovića u 34. minutu stigao do vođstva od 68:66. Usledila je serija trojki na obe strane, a Zvezda je zahvaljujući greškama košarkaša Partizana na tri minuta pre kraja povela 78:73. Crveno-beli su uspeli su u finišu meča da sačuvaju vođstvo i da u penal završnici dođu do druge pobede u finalnoj seriji.

Treći meč je na programu u sredu, 1. juna od 20:30 časova, a domaćin će biti ekipa Partizana.

Eventualna četvrta utakmica biće odigrana 3. juna, a potencijalna mastorica tri dana kasnije.

Titulu u ABA ligi brani Crvena zvezda. Pobednik regionalnog takmičenja igraće naredne sezone u Evroligi.

ZVEZDA - PARTIZAN 85:81 (29:18, 16:19, 15:13, 21:26)

KRAJ MEČA

40' Ledej pogađa, Partizan na -3. Minut odmora za Radonjića. Faulirao je Mur Kalinića. Čeka nas penal završnica. Pogodio je potom Lidej, novi minut odmora. Urodili su faulovi plodom. Ivanović je promašio prvo bacanje.  Sada Lazić pravi prekršaj nad Lidejom, 11 sekundi do kraja. Nesportski faul za Lazića, faulirao je protivnika pre ubacivanja lopte! Ledej promašuje prvi penal. Lopta sa strane za crno-bele.  Nisu rizikovali domaći igrači. Fauliran je Lesor, penali za Francuza. Pogodio je centar gostiju prvo. Pukla je oddbrana Zvezde, pogodio je Mitrović

39' Stegla se ruka košarkašima Partizana, promašuje sada i Lesor bacanje. Mitrović je pogodio za Zvezdu.

FOTO: M. Vukadinović

38' Poklonio je Holinsu loptu. Driblao je u nedogled, a potom bacio loptu u ruku rivala. Pošao je na polaganje Avramović, fauliran je, promašuje prvo bacanje. Drugo je pogodio.

37' Kada je najviše trebalo pogodio je Luka Mitrović. Zvezda ponovo na pet poena prednosti.

36' Zek Lidej je odlučio da sa Kalinićem igra jedan na jedan. Pogodio je. Holins je imao otvoren šut za tri, promašio je. Neverovatno, nakon toga gubi loptu Lidej, a Holins fantastično kažnjava to zakucavanjem.

35' Sada pogađa trojku i Kalinić. Ovo je peta trojka u nizu. Mur pravi korake, a Panter menja "vrelog" Avramovića koji je do sada ubacio 20 poena.

 

34' Kada je najbitnije bilo Lidej pravi blokadu, a dve trojke pogodio je Avramović. Vraća trojku kalinić 69:68. Pogodio je sada i Lidej.

33' Lesor vidno motivisan protiv bivšeg kluba. Pogodio je još jednom - 64:60. Ukrao je potom Avramović loptu i snažno zakucao na drugoj strani.

32' Konačno Partizan ispod magične granice od pet poena deficita. Precizni su bili Mur i Lesor . Na drugoj strani neverovatan Volters. Pogodio je polaganje, a potom pao na foto-reportera.

FOTO: M. Vukadinović

Treća četvrtina 29:18, 16:19, 15:13, 20:24

30' Mitrović vraća Zvezdu na +10 - 62:52, na drugoj strani fauliran je Zek Lidej koji smanjuje zaostatak. Pogodio je jedno slobodno bacanje. Zanimljivo je da je to prvi promašaj sa linije penala za goste večeras.

29' Zek Lidej upisuje prve poene, Partizan na -5. Branko Lazić pogađa sa zvukom sirene za tri 60:52.

28' Dugo bez promene rezultata, tvrda košarka se igra, a ruku na srce, nimalo lepa.

26' Usledio je prekid zbog skandiranja, čini se da je Rade Zagorac pogoćen nekim predmetom.

25' Promašuje prvo bacanje Kalinić. drugo pogađa za 56:50. Faulirao je Kalinića Mur, a on ovog puta pogađa oba.

FOTO: M. Vukadinović

24' Avramović pogađa za tri, a na drugoj strani pogađa Ivanović. Nova trojka Mura, Amerikanac iz redova Partizana je na trepavici imao čuvara, ali je pogodio preko Lazića.

23' Petnaest poena upisao je do sada Kalinić, prve sa "penala" 53:44

22' Poene za crno-bele upisao je Avramović, a potom sa druge strane poentiraju crveno-beli na nepostavljenu odbranu iz kontre. Kalinić i Mitrović - 51:44

21' Veliki problemi za Partizan na startu treće deonice. Pored tri faula Pantera i Ledeja, Matijas Lesor došao je do četvrtog, a ima još 19 minuta do kraja meča.

Druga četvrtina 29:18, 16:19

20' Tehničku je dobio Radonjić, a potom pogađa Mur sa linije i Zagorac iz igre. Serija 7:0 Partizana.  Prekinuo je nalet gostiju Ivanović za 47:40

FOTO: M. Vukadinović

Tekst potpisa

19' Nezadovoljni su navijači smatraju da je Mitrović bio fauliran. Na drugoj strani, pogodio je Lesor nakon skoka, novo zakucavanje.

18' Precizan je bio dva puta sa penala Holins, a potom je usledila dobra odbrana Partizana koji sada ima priliku da se spusti ispod 10 poena zaostatka. Ne čine to crno-beli Madar gubi loptu.

17' Nastavlja domaćin sa dobrom igrom. Iznova je precizan bio Kalinić, a potom i Ivanović 45:33.

FOTO: M. Vukadinović

16' Snažno zakucava Lesor, Holins potom ne pogađa za tri. Sa penala je dva puta precizan bio Avramović. Prekid je usledio potom zbog ubacivanja predmeta u teren, a nakon par minuta nastavljena je igra. Lesor još jednom biva precizan sa penala.

15' Odličan protok lopte, Upisao je i Dobrić trojku. Šut domaćina za sada 12/7 za tri. Treba istaći da usled dobre kretnje lopte gotovo u svakom napadu Zvezde neko ostane sam na šutu za tri, a za sada to koristi domaćin.

13' Šesta trojka za Zvezdu, raspucao se i Ostin Holins. Pogodio je trojku uz faul. Amerikanac i Kalinić za sada bez promašaja iz igre. Precizan je bio i sa penala 36-24

12' Usledila je nova trojka Nikole Kalinića koji je imao prostora koliko želi, pogodio je treći put sa distance.

FOTO: M. Vukadinović

11' Zagorac otvara drugu deonicu poenima. Partizan je uspeo da se spusti ispod 10 poena zaostatka.

Prva četvrtina 29:18

10' Zek Lidej već u prvoj deonici dolazi do tri faula, Zvezda na plus 12, a ono što goste treba da brine što nemaju rešenja za odličnu odbranu rivala. Nikola Ivanović je potom bio još jednom polovičan sa penala za 29:16. Panter još jednom dolazi do poena sa penala. Ima ih šest, pogodio je i jednu trojku.

FOTO: M. Vukadinović

8' Trojka, Ognjen Dobrić koristi fantastičnu kretnju i preko ruke svog čuvara pogađa za tri. Pokušao je na isti način da odgovori Kevin Panter, bio je neprecizan. Napad ranije Amerikanac sa penala za 26:16.

7' Dalas Mur prekida seriju Zvezde, pogodio je drugu trojku za crno-bele. Potom i Panter pogađa sa penala - 19:14. Ivanović je pogodio i dva penala nakon toga.

6' - Kuzmić po treći put ide na liniju, pogodio je pet od šest.  Pogodio je bivši igrač Voriorsa i iz igre - 17:9. Naterao je Holins Obradovića da potraži tajm-aut, pogodio je i Amerikanac, serija Zvezde sada 14:0 - na semaforu 19:9

Fantastična atmosfera u Pioniru pred sam početak meča.

 

5' Pogodio je Kuzmić dva penala, a potom smo videli pomalo neobičnu situaciju. Zagorac je preuzeo loptu u svom reketu i zatrčao se ka protivničkom košu, zaustavljen je na polaganju.

4' Kada je najpotrebnije bilo napravio je u uglu Panter prostor, pogodio je za tri, na drugoj strani Nikola Kalinić vraća istom merom - 8:9. Dovoljno prostora imao je potom Ostin Holins, pogodio je trojku iako je bio markiran. Prvo vođstvo domaćih 11:9.

FOTO: M. Vukadinović

3' Lesor i Zagorac nastavljaju sa uspešnim šutevima za crno-bele. Na drugoj strani se upisuje i Volters - 5:6.

2' Kalinić na drugoj strani odgovara trojkom.

1' Mur Partizanu donosi prve poene, ujedno i uvodne na meču - 0:2.

UOČI MEČA

FOTO: M. Vukadinović

Zanimljivo je da Partizan igra večeras i protiv tradicije. Naime, nikada se nije dogodilo da ekipa koja dobije prvu utakmicu na kraju ne trijumfuje u seriji.

Prvi susret odigran u dvorani “Aleksandar Nikolić” završen je pobedom Zvezde od 90:76, a tim Dejana Radonjića bi eventualnim novim trijumfom došao na korak od odrane titule regionalnog šampiona.

ABA liga je poverenje poklonila sudijskoj trojci u sastavu Ilija Belošević (Srbija) / Igor Dragojević (Crna Gora) / Mario Majkić (Slovenija).

REČ TRENERA

Željko Obradović najavio je duel.

- Očekuje nas još jedna utakmica u kojoj će intenzitet i čvrstina morati da budu na nivou finala i mi tako moramo da igramo ukoliko želimo da se borimo za drugačiji ishod utakmice od onog u prvom meču.

Spreman je za naredni meč Dejan Radonjić.

- Očekuje nas još intenzivnija utakmica u rasporedu po kome se finale igra na svaka dva dana. Moramo da budemo spremni da još jednom odbranimo domaći teren. Svesni smo veće važnosti drugog meča protiv Partizana, zbog toga moramo biti veoma skoncentrisani, da sa velikom energijom i odgovornošću odigramo ovu utakmicu koja zbog samog rasporeda dobija na još većoj važnosti! Zbog toga očekujem još veću podršku sa tribina u nedelju uveče.

BONUS VIDEO: OVO JE NAŠ NBA MVP: Nikola Jokić ušao u istoriju, a hteo je da bude nešto drugo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a