"VASO, IZAĐI!" Neverovatna situacija u Beogradu - Ataman, Micić i rat u Ukrajini kao povod za konferenciju koja će se pamtiti

Novosti online

21. 05. 2022. u 22:54

ANADOLU Efes je opet osvojio Evroligu, a potom se desila neočekivana scena na konferenciji za štampu kojoj su prisustvovali MVP završnog turnira, Vasilije Micić, i trener novog/starog šampiona Evrope, Ergin Ataman.

ВАСО, ИЗАЂИ! Невероватна ситуација у Београду - Атаман, Мицић и рат у Украјини као повод за конференцију која ће се памтити

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, u izuzetno uzbudljivom finalu Evrolige Efes je pobedio madridski Real, i to najviše zahvaljujući sjajnoj partiji srpskog reprezentativca.

Zato je on, uz Atamana, došao pred novinare i... Kada se činilo da će to biti jedna klasična sportska priča, ona je uletela u svet politike.

Zbog dešavanja u Ukrajini.

Sve je zakuvao jedan strani novinar, i to na sledeći način:


"Hteo bih da pitam, trenera i Vasu, povodom situacije u Ukrajini", počeo je taj predstavnik medija, pa se okrenuo ka srpskom asu i nastavio:

"Ukrajina je košarkaška zemlja i ima mnogo košarkaških navijača. Možeš li da pošalješ poruku podrške Ukrajini i njenoj košarkaškoj zajednici?".

Dok je Vasilije Micić uzimao dah da odgovori, umešao se njegov tener, Ergin Ataman:

- Da. Naravno. Ali, mislim da je sada Vasa umoran. Vreme je da ide. Molim te, idi, a ja ću odgovoriti na naredna pitanja. Izađi - rekao je mirno čuveni stručnjak.

Sačekao je potom 10-20 sekundi da MVP završnog turnira Evrolige napusti salu za konferencije, pa tek potom odgovorio, i to ovako:

- Naravno, duboko smo uznemireni zbog aktuelne situacije. Možda sam čak i prvi govorio šta o tome mislim, pa su me, čini mi se, "isekli" tokom jednog TV uključenja uživo, ali ja mislim da je neprihvatljivo da se ovo dešava u 21. veku. Veoma mi je žao... Volim da pričam ono što osećam, a živim u Turskoj, sa turskim narodom, i svi smo uznemireni kada civili ginu. Ali, isto tako mi je žao mojih kolega, igrača i klubova iz Rusije, koji nisu ništa skrivili, a kažnjeni su. I to iz političkih razloga. Iz us**** političkih razloga! Nadam se da će ljudskost pobediti ovu situaciju, kao što smo pobedili koronavirus u ove dve godine. Optimista sam da ćemo i ovo rešiti. To je sve - zaključio je Ergin Ataman nesvakidašnju scenu na konferenciji za medije.

 

Bonus video: Grci tokom finala Evrolige navijali za Real

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

BAJAGINA SUPRUGA: Sve pesme posvetio njoj - u braku 40 godina