NESTVARNA SCENA U BEOGRADU: Kad turski navijači nalete na srpsku svadbu...

D. N.

21. 05. 2022. u 15:40

BEOGRAD i Srbija su centar košarkaškog sveta ovih dana, jer se u našoj prestonici održava Završni turnir Evrolige, na kome pada odluka o šampionu Evrope u klupskoj konkurenciji. Glavni grad je pun stranih navijača, mnogo je zanimljivih scena, ali jedna se posebno istakla.

НЕСТВАРНА СЦЕНА У БЕОГРАДУ: Кад турски навијачи налете на српску свадбу...

Foto: V. Filipović

Subota, 21. maj, odavno je bio dan za koji je bilo zakazano da se igraju i meč za treće mesto u Evroligi (od 16 časova) i veliko finale (od 19). Istina, prvobitno je bilo predviđeno da danas "vri" u Berlinu, ali se odustalo od tog nemačkog grada zbog korona-restrikcija za publiku, pa je Fajnal-for prebačen u Beograd. Zbog toga je on od četvrtka, kada su se igrala polufinala, prepun stranih gostiju.

Ali, ove subote su ti stranci mogli da vide i jednu srpsku svadbenu povorku. Reakcija je bila - sjajna.

Iz Bulevara kralja Aleksandra, kod crkve Svetog Marka na Tašmajdanu, manja povorka turskih navijača (7-10 njih) skrenula je u Resavsku, ka Beograđanci. A iz suprotnog pravca, uzbrdo, Resavskom ulicom, prolazilo je desetak okićenih automobila, ukrašenih zbog mladenaca i svatova koji su se u njima nalazili.

Svedok tog susreta, a pisac ove priče, u tom trenutku nalazio se u tramvaju koji je prolazio pored pomenutih navijača Anadolu Efesa (kluba iz Turske koji će igrati u subotnjem finalu zahvaljujući čudesnoj trojci Vasilija Micića u polufinalu). I, čim je tramvaj prošao Turke, oni su dobili odgovor na pitanje "šta to toliko trubi, i ide njima u susret?!". Dok je ih dugački, tramvaj "španac" prolazio, nisu znali o čemu se radi, a onda...


Čim su videli da je u pitanju svadbena povorka, osmehnuti, podigli su ruke i uzviknuli "Ole!".

Svi u tramvaju, koji su isprva gledali u levo, u susret koloni okićenih a veselo bučnih automobila, okrenuli su se unazad, desno, da vide ko to navija. A Turci su istog časa još jednom, okrenuti svatovima, podigli ruke u vazduh, kao na stadionu, i viknuli "Ole!",  i to dok je kraj kolone automobila prolazio pored njih.

Niko nije stigao ni da slika, ni da snimi, ali su svi ostali nasmejani. I u tramvaju, i na ulici, u kolima sa svatovima, a i među navijačima iz Turske.


Jedno brzo istrčavanje iz gradskog prevoza ne bi li se junaci ove priče intervjuisali - nije baš urodilo plodom. "No foto, no foto", molio je jedan od njih. "No media", reče drugi. Šta da se radi, kad je takav slučaj, osim da se ljubazno pita - šta vas je podstaklo da se oglasite kada ste videli srpsku svadbu? Odgovor jednog od navijača Anadolu Efesa bio je:


- Pa, svadba je. To je važan i radostan događaj!


I tako su radosni, sa raskrnice kod crkve Svetog Marka, otišli i Turci, i Srbi, a i ostali koji su se tu zadesili.


Uostalom, svadba je. Stvarno važan i radostan događaj.

(A od važnijih sportskih događaja, danas je tu, svakako i Evroliga. Od 16 sati igraju za treće mesto Olimpijakos - Barselona, a od 19, za titulu evropskog prvaka, Anadolu Efes i Real Madrid. Pratite ta i druga sportska događanja na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim dobrom mestu ste.)

Bonus video: Vasilije Vasa Micić o reprezentaciji Srbije i finalu Evrolige

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (1)

SVETSKI DAN DIVLJIH VRSTA: Očuvanje bioraznolikosti za budućnost