SIMON O NAJBOLJEM PROVODU U BEOGRADU: To je pitanje za Vasu Micića

Novosti online

18. 05. 2022. u 18:51

FAJNAL for Evrolige ove godine igra se u Beogradu od 19. do 21. maja, a titulu brani Efes čiji dres nose balkansi košarkaški asovi i pre svega veliki prijatelji Krunoslav Simon i Vasilije Micić.

СИМОН О НАЈБОЉЕМ ПРОВОДУ У БЕОГРАДУ: То је питање за Васу Мицића

FOTO: N. Paraušić

Turski tim je u srpsku prestonicu došao predvođen najboljim strelcem Evrolige Vasilijem Micićem, koji je na treningu otvorenom za medije u "Štark areni" izneo svoja očekivanja.

- Neverovatan osećaj. Veoma sam srećan što sam ponovo u Beogradu. Najveći broj igrača nema privilegiju da igra Fajnal-for u svom rodnom gradu, a kamoli dva puta, kao ja (prvi put 2018. godine sa Žalgirisom prim.aut). Sada će biti mnogo drugačije, jer sam prošli put bio previše uzbuđen, a sada sam smireniji i iskusniji - rekao je Micić.

Sa saigračima je u Beograd doputovao i Krunoslav Simon, koji međutim zbog povrede neće izaći na vreo parket Arene. On je istakao da se uvek prijatno oseća u Beogradu, gde ima mnogo prijatelja.

- Odličan osećaj, drago mi je da ćemo igrati pred punom 'Arenom' i očekujem da odbranimo titulu. To nam je, svakako, cilj. Kada si šampion onda te drugačije gledaju. Onda svi žele da te skinu sa tog trona i sigurno da to i nas očekuje. Imamo dve utakmice, imamo kvalitet i samopouzdanje i ja se nadam da stvarno imamo šanse da opet pokažemo da smo najjači - rekao je Simon, koji je upitan i gde će se slaviti u slučaju da Efes odbrani titulu.

- To ima jedan drugi saigrač, ima broj 22, pa njega pitajte- uz osmeh je aludirao Hrvat na Micića i nastavio- Ja ističem da se uvek lepo osećam u Beogradu. Nažalost ovaj put sam povređen i neću imati to zadovoljstvo da budem na parketu, ali ću biti uz saigrače.

Fajnal for počinje u četvrtak, kada će od 18 časova upravo Efes sa Olimpijakosom označiti početak "praznika" košarke u srpskoj prestonici. Tri sata kasnije ljubitelji magične igre pod obručima uživaće u španskom košarkaškom "el klasiku" između Real Madrida i Barselone.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SUSRET KRAJ PATRIJARHOVE BOLNIČKE POSTELJE: Pavle je u jednom trenu otvorio oči i digao ruku - prekretnica u Novakovoj karijeri