NE GUBE MAJSTORICE: Zvezda i Cedevita Olimpija u ponedeljak igraju majstoricu

V. PRERADOVIĆ

17. 05. 2022. u 21:47

MAJSTORIJA Luke Mitrovića desetinku pre kraja regularnog dela druge polufinalne utakmice Crvene zvezde i Cedevita Olimpije u produžetku nije naplaćena sedmim uzastopnim plasmanom u finale ABA lige.

НЕ ГУБЕ МАЈСТОРИЦЕ: Звезда и Цедевита Олимпија у понедељак играју мајсторицу

FOTO: ABA liga

Iskusni krilni centar pod faulom je izvukao loptu iz džepa i poentirao po isteku vremena. Sudije su priznale koš, jer je faul napravljen pre nego što se zacrvenela svetlosna signalizacija na vrhu table. Umesto da iskoriste stanje šoka u skoro punoj dvorani "Stožice", crveno-beli su potpuno potonuli u dodatnih pet minuta (80:88).

- U narednim danima moramo dobro da se pripremimo i da dobijemo treću utakmicu. Olimpija je čvrsta, tvrda, nisam zadovoljan kako smo igrali. Bili smo odbrambeno mekani, napadački takođe ne onako kako je trebalo da bude. Spremaćemo se sa ciljem da popravimo stvari koje sam pomenuo, ima tu još ponešto - rekao je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Dejan Radonjić/FOTO: ABA liga

Šampion će imati šest dana da se presabere pred majstoricu, koja je zbog fajnal-fora Evrolige zakazana tek za ponedeljak (19.00). Na strani crveno-belih je statistika poslednjih šest majstorica odigranih u polufinalu ili finalu ABA lige. Svih šest su rešili u svoju korist, od toga pet izuzetno ubedljivom razlikom. Zvezda je pozvala navijače da pruže gromoglasnu podršku timu...

- Ta podrška biće im preko potrebna ne samo zbog činjenice da naspram sebe imaju izuzetno kvalitetan tim, već i zbog pojedinih dešavanja i pokušaja da se opstruira naš tim na terenu i van njega. Nažalost, tome svedočimo godinama unazad uvek u isto vreme i na gotovo identične načine, i to se ponavlja i ove sezone u vreme kada kreće bitka za trofeje - navodi klub s Malog Kalemegdana.

Radonjić je posle meča pomenuo disproporciju u broju slobodnih bacanja (42:15).

- Bode oči taj odnos i veliki broj slobodnih bacanja protivnika, čak 42. Ne sećam se da su nam se takve stvari dešavale u Evroligi, gde smo igrali daleko agresivnije nego u ovoj utakmici.

Nije se dešavalo Zvezdi ni da ispali čak 42 trojke, što jasno govori o poremećenoj koncepciji igre u drugom polufinalnom meču. Takođe, redak je slučaj i samo 40 odsto realizovanih slobodnih bacanja, još ređe da Nikola Kalinić šutira iz igre 3/15.

Golemac: Želimo finale

JUNAK prve pobede Olimpije nad Zvezdom ove sezone bio je Edo Murić sa 21 poenom (trojke 4/6) i sedam skokova.

- Ovu utakmicu morali smo dva puta da dobijemo. Potpuno sam isrcpljen, siguran sam da ne bismo uspeli da nam navijači nisu pomogli da izvučemo iz sebe poslednje atome snage.

Trener Jurica Golemac naglasio je najbolji defanzivni učinak ove sezone.

- Samo tako možemo da pobedimo Zvezdu. Ne predajemo se, ne idemo u Beograd sa belom zastavom. Želimo finale!

BONUS VIDEO: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna