NIKOLA JOKIĆ OPČINIO AMERIČKU NOVINARKU: Posle ovoga, nije mogla da dođe sebi (VIDEO)

D. N.

14. 05. 2022. u 16:20

NIKOLA Jokić je i u ovoj sezoni briljirao na NBA parketima, u sledeću će verovatno ući kao igrač sa najvećim ugovorom u istoriji košarke, ali i uz jednu novu, veliku navijačicu.

НИКОЛА ЈОКИЋ ОПЧИНИО АМЕРИЧКУ НОВИНАРКУ: После овога, није могла да дође себи (ВИДЕО)

Tanjug/AP / FB: Romi Bin

Aktuelni MVP je ponovo izabran za najkorisnijeg igrača NBA lige, a onda se desila nestvarna scena.

Nagrada mu je uručena na, za njega, prilično iznenađujući način:

Dok se čuveni srpski košarkaš vraćao u sulkama sa još jednog druženja sa konjima, sačekali su ga i članovi porodice, i menadžer, ali i čelni ljudi Denver Nagetsa, uključujući i glavnog trenera.

Na tome se, međutim, čitava zanimljiva situacija nije zaustavila.

Jokić je, u kasnim večernjim satima po našem vremenu, a dnevnom terminu za američke TV gledaoce, obratio sportskoj javnosti u SAD video-uključenjem u program TNT-a. Učinio je to - sedeći ispred sopstvene štale.

U pozadini novog/starog MVP-a bio je - konj.

Pored Jokića - pas koji se zagrcnuo (Nikola je ljubimca pogledao, dobacio TV gledaocima "Umire", i nastavio da priča s novinarima, pa se nasmejao i, vezano za psa, rekao: "Šalim se, šalim se!")

Romi Bin, koja za CBS televiziju radi kao sportska novinarka, s uživanjem je gledala sve ove scene.

Na kraju, kada je intervju MVP-a za TNT okončan, oduševljena je poručila na Tviteru:

- Apsolutno legendarno mesto za intervju za dvostrukim uzastopnim najkorisnijim igračem NBA lige. Mi ne zaslužujemo Nikolu Jokića, opčinjena je bila Romi Bin.

Nikola Jokić i ugovor iz snova

Dok ne počne novi šampionat (i, dok traju salve pohvala), Jokića čeka jedan od najvažnijih trenutaka u karijeri.


Prošlogodišnjom MVP nagradom ispunio je jedan od uslova da potpiše "super-maksimalni" ugovor, a drugi uslov je da je bar sedam godina u najjačem košarkaškom prvenstvu sveta.
Upravo je ova sezona za njega bila sedma, pa će tokom leta moći da potpiše ugovor na čak 260 miliona dolara, kakvom nema ravnog u istoriji "igre pod obručima".


Košarkaš koji ispuni pomenute uslove (ili, ako nije MVP, da je "bar" bio član idealne petorke lige, ili najbolji defanzivac NBA) može da potpiše "super-maks" ugovor po kome će zarađivati i do 35% od maksimuma propisanog za jedan klub, a imajući u vidu da se ta letvica pomera iz godine u godinu, Jokić će, ako mu Denver Nagetsi, očekivano, ponude takav sporazum, a on ga prihvati, postati najplaćeniji košarkaš svih vremena.

Ko je sve do sada potpisao "super-maks" ugovore u NBA?


Prvi koji je potpisao takav ugovor bio je Stef Kari, kome se Golden Stejt 6. jula 2017. obavezao da isplati 201 milion dolara do kraja sezone 2021/2022.

Nikola Jokić i Stef Kari / FOTO: Tanjug


Nedugo zatim Džejms Harden je postao drugi igrač sa takvim sporazumom. Potpis je stavio na produženje saradnje sa Hjustonom, koji mu je "dugovao" 59 miliona za dve naredne sezone, a potom je ugovorom predviđeno i još 170 miliona "zelenih novčanica".


Treći "super-maks" je potpisao Džon Vol, takođe u julu 2017, i to četvorogodišnji, "vredan" u njegovom slučaju 170 miliona dolara, a u septembru se ovom triju pridružio Rasel Vestbruk, petogodišnjim ugovorom na 205 miliona.


Pretposlednji, za sada, bio je Demijan Lilard, sa 196 miliona "vrednim" ugovorom sa Portlandom, koji je potpisao 2019, a sezonu kasnije najveći "super-maks" je potpisao Grk Janis Adetokumbo, kome se Milvoki obavezao da isplati 228 miliona dolara u pet sezona.

Skandali pred "šou u štali": Novinari "proglasili" Embida za MVP-a

Pojedini novinari, poput Tima Ledžlera iz najvećeg američkog sportskog medija,  ESPN-a, najavili su pre zvaničnog proglašenja MVP-a da će "Džoelu Embidu biti predata MVP nagrada, na trećem meču protiv Majamija, kada se očekuje njegov povratak na teren posle povrede".

Javljali su slične stvari i novinari iz Filadelfije, poput Entonija Gargana, ali...

... iako se, naravno, nikakva dodela pomenute nagrade nije dogodila na utakmici između Seventisiksersa i Majami Hita (što su ismevali pojedini novinari koji prate Jokićev Denver, poput Rajana Blekburna iz "Denver stifsa", koji se šalio tvrdeći da "saznaje da je NBA komesar Adam Silver pogrešio utakmicu na kojoj je trebalo da dođe, pa će sutra biti u Milvokiju, da Janisu (Adetokumbu) uruči MVP trofej") ...

... NBA liga je tek šokirala ljubitelje košarke.

Skandal drugi: NBA liga "proglasila" Embida za MVP-a

Naime, u izveštaju sa utakmice između Filadelfije i Majamija, na sajtu NBA navedeno je da je "MVP Džoel Embid, tim i tim učinkom predvodio ekipu..."

Naravno, mnogi su bili zgroženi ovim propustom najjače košarkaške lige na svetu, koja je na pomenuti način "proglasila" najkorisnijeg igrača, pa su usledili brojni negativni komentari na društvenim mrežama. Tek posle njih, NBA liga je promenila početak uvodne rečenice izveštaja u "Kandidat za MVP nagradu, Džoel Embid..."

Bilo kako bilo, MVP za sezonu 2021/2022 je potom zvanično proglašen - Nikola Jokić  je taj koji je prikupio najviše glasova i sjajni Srbin je po drugi put u nizu najkorisniji igrač NBA lige.

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022.

Nikola Jokić je i ove sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi, do plej-ofa: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

A kada je o aktuelnom plej-ofu reč, završio ga je sa prosecima od 31 poen po meču, 13,2 skoka, 5,8 asistencija, 1,6 "krađa" i blokadom po utakmici, sve to uz realizaciju šuta iz igre od 57,5% uspešnosti.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)