SRBIN UZDRMAO HRVATSKU: Klubovi najavili radikalne poteze, ali posle ovoga će dobro razmisliti

Novosti online

06. 05. 2022. u 22:30

ABA liga mogla bi da doživi ozbiljne promene već ovog leta, ali hrvatske klubove koji bi da je napuste - čekaju ozbiljni potresi.

СРБИН УЗДРМАО ХРВАТСКУ: Клубови најавили радикалне потезе, али после овога ће добро размислити

FOTO: Tanjug/AP

Niame, nakon što je postalo javno da hrvatski klubovi razmatraju da napuste regionalno takmičenje i priključe se Alpe Adrija Kupu (takmičenju koje okuplja timove iz Centralne Evrope, tačnije iz Austrije, Hrvatske, Češke, Poljske, Slovačke i Slovenije i pod ingerencijom je FIBA), oglasio se najpoznatiji košarkaški menedžer sa ovih prostora, Miodrag "Miško" Ražnatović.

- Potpuno je izvesno da ukoliko hrvatski timovi ne budu nastupali u ABA, nego u AA i slično, ja ću dati sve od sebe da moji mladi klijenti odu u sredine i lige u kojima se mogu razvijati! To je moja obaveza! Takmičeći se u ovim ligama to sigurno ne mogu i ugasiće talenat koji imaju, poručio je Ražnatović na Tviteru.

Ako bi Ražnatović povukao ovaj potez, mnogi hrvatski klubovi bi ostali bez svojih najvećih talenata, jer je upravo srpski menadžer njihov zastupnik kada se radi o poslovnim pitanjima u karijeri.

Miodrag Miško Ražnatović / FOTO: N. Paraušić

Poidsetimo, ukoliko bi se desilo da hrvatski klubovi istupe iz ABA lige izvesno je da bi na taj način zatrvorili vrata Evroligi, a sve bi bilo usmereno ka potpunom okretanju Fibinoj Ligi šampiona, Evropa kupu i pomenutom Alpe Adria kupu.

Hrvatski košarkaški Savez vrši pristisak na klubove i daje im rok da se izjasne do 13. maja o odluci. Kako se može čuti Split je najbliži da napusti regionalno takmičenje, dok su protiv Cibona i Zadar.

BONUS VIDEO: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GDE PREKO NIKOLE? Pogledajte kako je Jović zalepio igrača Bulsa