"OVO JE DIVLJAŠTVO!" Američka novinarka ne može da veruje šta Nikola Jokić upravo doživljava

D. N.

13. 04. 2022. u 20:20

NIKOLA Jokić je još jednom u centru pažnje američke košarkaške javnosti, a kako i ne bi bio kada je na pragu da opet bude proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) NBA lige.

ОВО ЈЕ ДИВЉАШТВО! Америчка новинарка не може да верује шта Никола Јокић управо доживљава

Ešli Nikol Mos / Tanjug-AP

Jeste naš košarkaški as juče proglašen za najboljeg igrača Zapadne konferencije, što svakako donosi razlog za njegovo zadovoljstvo, ali kako se polako oglašavaju novinari koji imaju pravo da učestvuju u zvaničnoj anketi oko MVP i drugih NBA nagrada, počinje da se diže prilična prašina oko Jokića.

Sa jedne strane, uopšte nije mali broj onih predstavnika američkih medija koji smatraju da je upravo Nikola Jokić najkorisniji igrač i u sezoni 2021/2022, baš kao i u prethodnoj, ali onim drugima "stranu drže" neki prilično nepristojni ljudi.

Jokića jedni, i to novinari, vređaju u emisijama sa ogromnom gledanošću, drugi (takođe novinari) na Tviteru čak vređaju svoje kolege koje se "usuđuju da glasaju za Jokića", a treći, prosto, kao korisnici društvenih mreža zgražavaju sve više ljudi. Svađe na temu "nije taj Nikola najbolji, naš (upisati po potrebi: Džoel Embid, Janis Adetokombo...) je bolji! - E, nije!"" ne bi bile ništa čudno da se radi o pristojnom poređenju onih podataka koji odlučuju ko zaslužuje da bude proglašen za MVP-a, a ko baš i ne. Međutim, neki su otišli predaleko, pa tako dozvoljavaju da se navijačkim strastima prelije čaša, te se srpski as ne samo vređa u košarkaškom smislu, već i direktno omalovažava.

Videvši šta se to dešava, voditeljka emisija uglednog "Sports ilustrejtida", Ešli Nikol Mos, rešila je da i sama reaguje:

- Ova anti-Jokić MVP kampanja je pravo divljaštvo, napisala je ona na Tviteru.

Naravno, nije ona jedini američki novinar koji brani Jokića, bilo je nedavno i sjajnih nastupa Stivena "Ej" Smita na tu temu, a na kraju krajeva - sudeći po tome kako "nadležni" novinari glasaju, omalovažavanja kroz koje na društvenim mrežama i od pojedinih predstavnika "sedme sile" srpski centar prolazi možda ga neće omesti da po drugi uzastopni put postane MVP.

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022

Nikola Jokić je i ove sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

Šta čeka Denver nagetse - raspored NBA plej-ofa

Podsetimo, ekipa iz Kolorada, predvođena Nikolom Jokićem, sa učinkom 48-34 zauzela je šesto mesto u Zapadnoj konferenciji NBA lige i u prvoj rundi plej-ofa igraće protiv trećeplasiranih Golden Stej Voriorsa.

"Ratnici" će u nedelju, 17. aprila, biti domaćini prvog meča, u 03.30 po našem, srednjeevropskom vremenu.

Ovolika pauza između poslednjeg ligaškog nastupa Nagetsa i prvog meča u doigravanju nije samo da bi se ekipe odmorile, već i da bi se u međuvremenu ekipe koje su obe konferencije završile prvi deo prvenstva od sedmog do 10. mesta nadmetale u tzv. "plej-in turniru". A taj NBA plej-in je minule noći počeo više nego zanimvljivim duelima...

 

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BRUTALNO POJAČANJE U HUMSKOJ! Partizan dovod fenomenalnog NBA šutera