SRBINU NAGRADA! NBA liga odlučila - Nikola Jokić je (opet) laureat, pao rekord!

D. N.

12. 04. 2022. u 18:16

NIKOLA Jokić je još jednom nagrađen od NBA lige.

СРБИНУ НАГРАДА! НБА лига одлучила - Никола Јокић је (опет) лауреат, пао рекорд!

FOTO: Tanjug/AP

Naš košarkaški as proglašen je za najboljeg igrača Zapadne konferencije.

To mu je četvrto takvo priznanje u karijeri, posle dva prošlosezonska, te onog za sjajne nastupe u januaru 2022.

Ovoga puta NBA liga je Jokića proglasila za najboljeg na "zapadu" jer je u mesecu za nama, a i na početku aprila koji je takođe uziman u obzir, predvodio ekipu Denver Nagetsa do učinka 12-9, i to uz sjajnu statistku.

Prosečno je, naime, ubacivao 31,6 poena po meču, uz 13,7 skokova i 7,5 asistencija, ali i 1,79 "krađa", 1,26 blokada, šutirajući sa čak 62,3% uspešnosti iz igre, a 81,8% sa linije za slobodna bacanja.

Ovom, četvrtom po redu nagradom za najboljeg igrača meseca, Jokić je postao novi rekorder ekipe iz Denvera, jer su po tri puta laureati bili Aleks Ingliš i Karmelo Entoni.

Najbolji igrač Istočne konferencije NBA lige u prethodnih mesec i deset dana bio je, po odluci NBA lige, Janis Adetokumbo, koji je u dresu Milvokija prosečno ostvarivao 31,5 poen, 12,3 skokova i pet asistencija po utakmici.

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022

Nikola Jokić je i ove sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

Šta čeka Denver nagetse - raspored NBA plej-ofa

Podsetimo, ekipa iz Kolorada, predvođena Nikolom Jokićem, sa učinkom 48-34 zauzela je šesto mesto u Zapadnoj konferenciji NBA lige i u prvoj rundi plej-ofa igraće protiv trećeplasiranih Golden Stej Voriorsa.

"Ratnici" će u nedelju, 17. aprila, biti domaćini prvog meča, u 03.30 po našem, srednjeevropskom vremenu.

Ovolika pauza između poslednjeg ligaškog nastupa Nagetsa i prvog meča u doigravanju nije samo da bi se ekipe odmorile, već i da bi se u međuvremenu ekipe koje su obe konferencije završile prvi deo prvenstva od sedmog do 10. mesta nadmetale u tzv. "plej-in turniru".

U Istočnoj konferenciji, Bruklin (7. na tabeli) i Klivlend (8.) će se boriti za plasman u plej-of, a poraženi će imati i drugu šansu, igraće protiv boljeg iz meča Atlanta (9.) - Šarlot (10.).

Što se "zapada" tiče, u nešto boljoj poziciji od dva preostala učesnika plej-ina su Minesota (7.) i Los Anđeles Klipers (8.) koji će se boriti za prolazak u plej-of, a poražena ekipa iz tog susreta igraće za preostalo mesto u doigravanju protiv pobednika meča u kome se sastaju Nju Orleans (9.) i San Antonio (10.)

 

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024