KRALJEVO OPET NA KOŠARKAŠKOJ MAPI: Posle dugog tavorenja Sloga ostvarila veliki uspeh plasmanom u ABA ligu

G. ĆIROVIĆ

10. 04. 2022. u 08:00

POSLE gotovo dvodecenijskog tavorenja na margini košarkaških zbivanja, nekada s pravom nazvan grad košarke, pa jedno vreme čak i "srpska Bolonja", plasmanom Sloge u ABA 2 ligu Kraljevo se konačno vratilo na regionalnu mapu magične igre pod obručima.

КРАЉЕВО ОПЕТ НА КОШАРКАШКОЈ МАПИ: После дугог таворења Слога остварила велики успех пласманом у АБА лигу

FOTO: G. Šljivić

Sloga je ligaški deo sezone u "Admiral bet Košarkaškoj ligi Srbije" završila na drugom mestu sa 20 pobeda i 10 poraza, čime je stekla uslov za nastup u domaćoj Superligi, kao i da se nađe u sve popularnijem drugom razredu regionalnog takmičenja.

- Košarka se vratila kući! Još sam pod uticajem emocija. Kada sam došao u Slogu prošlog leta stao sam pred upravu i igrače i rekao im da imam tri cilja. Prvi je da otvorimo drugu tribinu i popunimo celu halu sportova, to smo ostvarili. Drugi je bio da dovedemo što više igrača iz Kraljeva, i to smo ostvarili jer smo ih na kraju imali osmoricu u prvom timu. Treći cilj je bio da napadnemo ABA 2 ligu. Ponosam sam što smo i to ostvarili - kaže Marko Dimitrijević, šef stručnog štaba kraljevačkih "belih".

FOTO: G. Šljivić

Prema njegovim rečima, igrači su tokom dosadašnjeg dela sezone vredno i naporno trenirali, bez ikakvih primedbi, zamerki ili eventualnih trzavica u svlačionici.

- Ništa ne bi bilo moguće bez ovih igrača. Trener može da radi dobro ili loše, da bude i najbolji, ali su igrači ti koji njegove zamisli sprovode na terenu. Ovo je njihov uspeh, njihova velika pobeda i njihova sezona iz snova. Imao sam čast da radim sa ovakvom skupinom igrača, ovakvim timom i pojedincima. U gradu gde su ponikli ili stasali zlatni reprezentativci Duci Simonović, Vlade Divac, Nenad Krstić i Stefan Jović, trenerska legenda Mihajlo Miki Vuković, uz još desetine kvalitetnih igrača sa veoma uspešnim karijerama, Sloga je ponovo postala omiljena tema za razgovor ovdašnjih ljubitelja sporta.

FOTO: G. Šljivić

 

- Ovo je velika prilika da stanemo na svoje noge, naročito što se tiče nivoa takmičenja. Ako ovaj uspeh bude samo ples za jedno leto, onda ništa nismo uradili. U slučaju da u domaćem prvenstvu sledeće sezone budemo na sredini ili u donjem delu tabele, sve pada u vodu. Sloga mora da nastavi da igra u kontinuitetu, naravno i ABA 2 ligu, i sa ambicijom da u nekom narednom periodu napadne i plasman u samu ABA ligu gde i pripada - dodaje Dimitrijević.

Sa kapitenskom trakom igrače je sjajno predvodio Stefan Matović, veliki borac i košarkaški znalac, koji je često u prelomnim trenucima na sebe preuzimao odgovornost.

- Kada je tim konačno sklopljen u drugom delu priprema i kada smo pod trenerskom palicom Marka Dimitrijevića počeli da treniramo u kontinuitetu, osetili smo da nas čeka dobra sezona. To je za nas značilo da budemo bar u sredini tabele, oko petog ili šestog mesta. Nismo mogli ni da pretpostavimo da ćemo se odmah boriti da uđemo u Superligu, a onda i u ABA 2 - naglašava Matović.

FOTO: G. Šljivić

Tekst potpisa

- Čestitke celom timu, stručnom štabu, upravi kluba i svima koji su nas podržavali i bodrili. Glave su još vruće i mislim da nismo ni svesni šta smo za ovu jednu sezonu postigli. Ovo je ogroman uspeh i za Kraljevo, kao i za sve nas. Čekamo da saznamo ime prvog protivnika u Superligi pa i idemo dalje, sledi mali odmor, a ubrzo i pripreme za sledeći meč. 

NAVIJAČI ŠESTI IGRAČ

- UZ zahvalnost upravi kluba i svim prijateljima koji su bili uz nas u svakom trenutku, posebno se zahvaljujem neverovatnoj kraljevačkoj publici i navijačima. Nije fraza kada kažemo da su bili naš šesti igrač. Pokazali su kako se voli i bodri klub - istakao je Dimitrijević.

FOTO: G. Šljivić

BONUS VIDEO - Nesvakidašnje savlje košarkašica

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna