"EMBID JE MOJ ČOVEK": NBA legende precrtale Jokića

Novosti online

08. 04. 2022. u 13:10

KRENULA je trka za MVP priznanje u NBA ligi. Ako pitate stanovnike Kolorada i Srbije, dilema ne postoji - Nikola Jokić je najbolji igrač najjače lige na svetu.

ЕМБИД ЈЕ МОЈ ЧОВЕК: НБА легенде прецртале Јокића

FOTO: Tanjug/AP

Ruku na srce, tako kažu i brojke, kao i prognoze kladionica, momak iz Sombora je najbliži da ponovi rezultat iz prošle godine.

- Znam da nisam objektivan, priznajem to, ali MVP trka uopšte ne postoji. Tu su mnogi sjajni igrači, ali ono što je Nikola Jokić uradio ove sezone, sa ovim timom, posle svega što smo prošli, to je neverovatno. Bio je dobar prošle godine, ove je još bolji - jasan je Majk Meloun, trener Nagetsa.

Srpski centar je u noći između četvrtka i petka postao prvi igrač u istoriji sa 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija. Ipak, i pored svega toga, NBA legende misle da je Džoel Embid bolji od Jokića.

Šekil O'Nil, Dvejn Vejd i Džamal Kroford imaju svog favorita, što su pokazali kada su birali njihove najbolje petorke tekuće sezone.

FOTO: Tanjug/AP

 

- Reći ću da je Embid moj centar. Tu su u timu i Adetokunbo i Kevin Durent. Uz njih, Devin Buker i Luka Dončić - počeo je Kroford. O'Nil je imao manjih promena.

- Dža Morent, Devin Buker, Kevin Durent, Janis Adetokunbo i Embid - bio je njegov izbor, dok je Vejd "iskopirao" Kroforda.

- Ja moram da kažem da biram istu petorku kao Džamal - rekao je Vejd, dok se voditelj Adam Lefko ubacio.

- Samo želim da istaknem da su tri NBA legende birale Embida pre Jokića. Samo to da istaknem - rekao je Lefko, pre nego što su ga ostali napali da i on izabere tim.

- Evo, reći ću vam moje. Ne, ne, biram Embida svaki put 1.000 puta. Embid, Janis, Durent, Luka Dončić i Buker. Dakle, isto kao ti - rekao je voditelj Džamalu Krofordu.

Jokić ove sezone beleži 27,1 poen, 13,8 skokova, 7,9 asistencija i sve je izvesnije da će rastužiti i Embida, ali i NBA legende.

BONUS VIDEO: Delije i niška deca zajedno pevaju Bože pravde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024