SRBINU KRV LILA NA SVE STRANE: Nikola Jokić sa novim imidžom i razbijene glave ispisao nove stranice NBA istorije (VIDEO)

Novosti online

08. 04. 2022. u 06:47

NIKOLA Jokić dobio je velike ovacije u "Bol areni" od navijača Denvera, koji su ga ispratili posle još jedne neverovatne partije.

СРБИНУ КРВ ЛИЛА НА СВЕ СТРАНЕ: Никола Јокић са новим имиџом и разбијене главе исписао нове странице НБА историје (ВИДЕО)

Foto AP

Srbin je uprkos povredi glave vodio Nagetse do pobede nad Memfisom 122:109, kojom je obezbeđen direktan plasman u plej-of.

Momak iz Sombora je ponovo odigrao maestralno i za 35 minuta na parketu postigao 35 poena (16/24 iz igre), imao 16 skokova i šest asistencija. Pored toga zabeležio je čak četiri ukradene lopte i jednu blokadu.

Foto AP

 

Nestvarnu sezonu krunisao je novim rekordom, pošto je postao prvi igrač u istoriji najjače lige sveta koji je u regularnom delu imao najmanje 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija.

A što se tiče samog meča protiv Memfisa, Jokić je prošao pravu golgotu. MVP prošle sezone i najveći kandidat da ponovo ponese to priznanje dobio je lakat u glavu već na startu utakmice, pošto nije prošao ni minut igre kada ga je udario Džeren Džekson Junior.

Morao je Jokić na klupu, a pošto je krvarenje zaustavljeno, na teren se vratio sa crvenom trakom oko glave i odmah počeo da pleše.

Nikola je i sa novim imidžom bio jednako ubojit i razigran, sjajno je šutirao i napadao rivale, pa je najzaslužniji što su Nagetsi i ove sezone direktno obezbedili plasman u plej-of.

Meč pre kraja regularnog dela sezone imaju 48 pobeda i 33 poraza, odnosno nedostižnu prednost nad sedmoplasiranom Minesotom, koja je prethodno savladala San Antonio sparse.

Pored srpskog superstara, istakao se još Eron Gordon sa 22 poena, šest više od Vila Bartona i Bizija Bounsa Hajlenda.

Na drugoj strani, bolji od ostalih u redovima Memfisa bio je Dezmond Bejn koji je duel završio sa 14 poena.

"Grizliji" se neće mnogo uznemiriti zbog ovog neuspeha jer su već obezbedili drugu poziciju i privode kraju jednu od najboljih sezona u novijoj istoriji franšize – trenutno su na skoru 55-25.

Poznati su i ostali učesnici plej-ofa sa Zapada, to su Finiks sansi, Golden Stejt voriorsi, Dalas meveriksi i Juta džez, dok u plej-in turnir idu spomenuti Minesota i San Antonio, odnosno Los Anđeles klipersi i Nju Orleans pelikansi.

BONUS VIDEO: OVO JE NAŠ NBA MVP - Nikola Jokić ušao u istoriju, a hteo je da bude nešto drugo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!