JOKIĆ DOMINIRAO U "SRPSKOM DERBIJU": Nikola izludeo rivala, Pokuševski se "hvatao za glavu" (VIDEO)

Novosti online

10. 01. 2022. u 03:57

KOŠARKAŠI Denvera savladali su Oklahomu 99:95 u neizvesnoj završnici.

ЈОКИЋ ДОМИНИРАО У СРПСКОМ ДЕРБИЈУ: Никола излудео ривала, Покушевски се хватао за главу (ВИДЕО)

Foto: AP

Očekivano, najbolji u redovima Nagetsa bio je Nikola Jokić. Srbin je ponovo bio nadomak tripl-dabla. Imao je učinak od 22 poena, 16 skokova i "samo" šest asistencija. Aleksej Pokuševski je u redovima Oklahome ubacio sedam poena.

Nagetsi su meč otvorili serijom od 22:4, a Nikola Jokić bio je motor koji je pokrenuo ekipu. Fantastičnim dodavanjima uništio je moral Oklahome. Tandersi su se ipak razbudili i do kraja deonice vezali 12 poena.

U drugoj četvrtini Nagetsi su zadržali prednost, ali je Oklahoma igrala dosta bolje. Ta bolja igra se najbolje videla u trećoj deonici, kada su slavili sa 29:19, čime su se i vratili u meč.

Poslednja četvrtina je bila kompletni rolerkoster. Od toga da je domaća Oklahoma došla na korak do pobede, pa sve do njihovog strmoglavog pada i poraza, linija je bila izuzetno tanka.

Na kraju, Denver je uspeo da smiri ruke u završnici meča i slavio je sa konačnih 99:95, a heroj je Nikola Jokić koji je uspeo da postigne dva, možda i ključna slobodna bacanja na ovom meču.

Jokić je bio najefikasniji uz Ostina Riversa, koji je takođe ubacio 22 poena i gađao trojke 6/9. Bio je jako bitan za ovu pobedu i pogađao je kada je bilo najvažnije.

Dvocifreni su bili i Džef Grin sa 16 i Vil Barton sa 14 poena.

Aleksej Pokuševski odigrao je 12 minuta i postigao sedam poena (2/2 za dva, 1/3 za tri), uz dva skoka i jednu asistenciju.

Kod Oklahome su se istakli Dort sa 14, Robinson-Erl sa 12 i Gidi sa 11 poena.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a