FIORENTINA SE ODREKLA SRBINA: Dušan Vlahović dobio vest koju je dugo čekao

Novosti online

08. 01. 2022. u 18:16

DUŠAN Vlahović je opčinio Italiju u 2021, a na početku 2022. saznao je vest koju je dugo čekao.

ФИОРЕНТИНА СЕ ОДРЕКЛА СРБИНА: Душан Влаховић добио вест коју је дуго чекао

Tanjug/AP

Vlahović je nedavno dostigao čuveni rekord Kristijana Ronalda, za koji je, istini za volju, morao da strepi u fudbalski dramatičnoj novogodišnjnoj noći zbog dešavanja u italijanskom fudbalu, ali ono što je mnoge daleko više zanimalo od puke statistike je - gde će naš 21-godišnji špic nastaviti karijeru.

Podsetimo, Vlahović je u novembru odbio da produži ugovor s Fiorentinom, ali prema važećem sporazumu saradnja treba da traje još godinu i po dana. Brojni svetski mediji su ga, upravo zbog toga, a naravno i zbog njegovih majstorija na terenu, "selili" širom Evrope, od jednog do drugog giganta, ali jedno je postajalo jasno:

Fiorentina nije htela lako da ga se odrekne.

Bilo je prvo govorkanja da će ga "namerno držati do kraja ugovora, pa čak u završnici tog sporazuma i na klupi, makar ništa ne zaradila", što bi bila svojevrsna kazna jer ne želi da posveti svoju budućnosti "violi", potom je bilo priče da "Srbina sigurno neće prodati u neko skorije vreme, možda na leto ili sledeću zimu", ali...

Izgleda da su u klubu iz Firence shvatili da je vreme da se posvete novim igračima na poziciji na kojoj igra Dušan Vlahović.

Dušan Vlahović slavi jedan od dva gola u pobedi Fiorentine nad Salernitanom - Twitter / TacticalRol

I, upravo danas, Fiorentina je dovela novog napadača. I to izvrsnog.

Poljak Krištof Pjatek (Pjontek), stigao je u "violu" iz Herte, kako bi upravo Vlahovića odmenio.

Ovaj poljski reprezentativac je pre samo tri godine "zapalio" italijanski fudbal jer je dao 22 gola na 37 utakmice za Đenovu, odnosno Milan, ali su ga se roso-neri posle samo pola sezone odrekli, i poslali ga u Hertu iz Berlina.

Tamo je ispao iz prvog tima jer je još jedan momak koji je, poput Vlahovića, igrao u Partizanu, Stevan Jovetić, počeo da rešeta mreže, pa je Poljak sveden na samo jedan gol u devet ovosezonskih utakmica i baš ne liči na "starog sebe".

Ali, nekoliko je razloga zbog kog ga je Fiorentina dovela.

Najpre, čak i ovakav Pjatek je bolja opcija od Kokorina, koji trenutno predstavlja alternativu za Vlahovića, ili nekih od napadača iz podmlatka "viole". Drugo, u Italiji se i te kako dobro snalazio dok nije otišao u Berlin, istina samo na godinu dana. A stilom veoma podseća na Vlahovića, pa ekipa neće morati mnogo da mu se prilagođava kada je u igri.

Dovođenje Poljaka je jasan signal da se klub iz Firence već priprema za "život bez Vlahovića u timu", što našeg golgetera može samo da ohrabri, imajući u vidu da mu je uprava prilično zagorčavala život, pa čak i huškala navijače na njega jer nije hteo da pristane na produžetak saradnje.

Dušan Vlahović - šta dalje?

Dušan Vlahović, koji je dao 43 gola na 95 utakmica za Fiorentinu, izgleda da, ako se obistine reči iz ovog teksta "Gazete delo sport", neće baš u januaru 2022. otići iz kluba iz Firence. Ali, ovaj transfer nagoveštava da će biti neminovno da se to desi na leto.

Spominje se toliko giganata fudbala, svaki od njih je "već viđen kao nova Vlahovićeva destinacija", da je ostalo "samo" da se transfer realizuje. Iako to baš ne ide tako lako...

Ono što je sigurno, to je da bi eventualni odlazak u neki veliki evropski klub tokom predstojećeg letnjeg prelaznog roka sigurno oborio rekord srpskog fudbala. Bar ako je suditi po decembarskoj tvrdnji "Gazete delo sport" da će "Fiorentina Vlahovića pustiti ako neko pošalje ponudu u rangu od oko 100 miliona evra", mada bi cena mogla da padne na leto, kada Srbinu ostane još samo godinu dana ugovora sa "Violom".

Ako Vlahović pređe u nekog velikana čak i za nešto manju sumu od one koju je u poslednjem mesecu 2021. pomenuo taj list, onda će on svakako izbiti na prvo mesto kada se radi o listi najskupljih transfera nekog srpskog igrača. A evo i koji naši fudbaleri drže vrh te liste:

10. mesto - Aleksandar Mitrović (Anderleht - Njukasl) 18,5 miliona evra

9. mesto - Nikola Maksimović (Torino - Napoli) 21 milion evra

8. mesto - Luka Jović (Benfika - Ajntraht) 22,34 miliona evra

7. mesto - Aleksandar Kolarov (Lacio - Mančester siti) 23,86 miliona evra

6. mesto - Aleksandar Mitrović (Njukasl - Fulam) 24,7 miliona evra

3. mesto - Savo Milošević (Saragosa - Parma) 25 miliona evra

3. mesto - Nemanja Matić (Benfika - Čelsi) 25 miliona evra

3. mesto - Lazar Marković (Benfika - Liverpul) 25 miliona evra

2. mesto - Nemanja Matić (Čelsi - Mančester junajted) - 44,7 miliona evra

1. mesto - Luka Jović (Ajntraht - Real Madrid) - 60 miliona evra

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)