AMERI U ČUDU: Nikola Jokić ih zapanjio posle uvrede (VIDEO)

D. N.

08. 01. 2022. u 19:47

NIKOLA Jokić i Markif Moris su u novembru izazvali haos, a bura oko njihovog incidenta se ni dan danas smiruje. Toliko, da su sada opet njih dvojica u centru pažnje.

АМЕРИ У ЧУДУ: Никола Јокић их запањио после увреде (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Podsetimo, u završnici meča između Denvera i Majamija, Markif Moris je, ničim izazvan, tokom početka kontranapada Nagetsa snažno "uleteo" u telo našeg asa. 

Usledio je, sekund kasnije, nesportski potez srpskog igrača, koji je sa leđa odgurnuo Amerikanca poznatog od ranije po prgavosti na terenu. Isključena su obojica, ali se na tome nije sve završilo.

Na terenu je najratoborniji bio Majamijev as Džimi Batler, koji pretio srpskom centru, potom ga je u hodniku pozivao na tuču, a zatim se oglasio rođeni brat Markifa Morisa, Markus, i sam NBA košarkaš, član Los Anđeles Klipersa.

- Čekao da mi brat okrene leđa. Zapisano, poručio je Markus Moris putem Tvitera.

Na to su reagovala Nikolina braća, Nemanja i Strahinja, a potom je čak i jedan kamion počeo da kruži po Denveru, sa natpisom:

"Sve je to zabavno dok te Jokićeva braća ne sačekaju u svlačionici".

Međutim, iako je prošlo baš dosta vremena od tada, Markif Moris i dalje ne igra, zbog povrede koju je tada zadobio, a kada je u lokalnom mediju to konstatovano kao ozbiljno stanje, on je Srbina uvredio sledećim tvitom:

- Nema tu nikakvog s***, prava je povreda! Zamislite da vas traljavi debeli dečak od 136 kilograma u punoj brzini direktno udari u kičmu. Vratiću se uskoro, kao što sam i rekao, napisao je on posle konstatacije da je od 8. novembra i pomenutog decembra propustio čak 30 utakmica.

Markif Moris je to poručio u petak, a u noći između petka i subote Nikola Jokić je ponovo briljirao, u pobedi Denvera nad Sakramentom.

Tom prilikom je izveo fantastično dodavanje, bez gledanja, koje je njegov klub, Denver Nagets, na Tviteru opisao "prozivkom" Markifa Morisa:

- Ove nije bilo ničeg traljavog...

Više stotina hiljada puta je taj velemajstorski potez srpskog asa pogledan na pomenutoj društvenoj mreži, a mnogi su ga pohvalili, ne skrivajući oduševljenje.

Jedan od najboljih, a svakako jedan od najpopularnijih poznavalaca NBA lige na Tviteru, Rob Perez, i sam je emitovao snimak Jokićeve asistencije, uz komentar:

- Jokiću, imaj milosti!

Nikola Jokić i ove sezone ima fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno postiže 26 poena po meču, ima čak 14,1 skok po utakmici, uz tačno sedam asistencija po takmičarskom nastupu.

Šta sledi za Jokića i Denver?

Posle najnovije odluke NBA lige, Nikola Jokić i Denver će u nastavku januara proći kroz pravi "košarkaški pakao", a prvi naredni meč igraće u ponedeljak, sat iza ponoći, kada će gostovati Oklahomi.

U ovom trenutku Nagetsi su, uz učinak 19-18, sedmi u Zapadnoj konferenciji NBA lige, kao prvi pratioci Dalasa i Lejkersa, koji imaju po dve pobede više.


BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)