I AMERIČKI NOVINARI U NEVERICI: Nikola Jokić i Denver Nagetsi doživeli neverovatnu stvar od NBA lige

D. N.

04. 01. 2022. u 16:30

NIKOLA Jokić i Denver Nagetsi dobili su vesti od NBA lige koje im uopšte neće prijati.

И АМЕРИЧКИ НОВИНАРИ У НЕВЕРИЦИ: Никола Јокић и Денвер Нагетси доживели невероватну ствар од НБА лиге

Foto: AP

Zapravo, toliko ne spadaju u one "lepe", da su čak i američki novinari koji svakodnevno izveštavaju o klubu iz Kolorada za koji igra naš as ostali zatačeni.


Naime, kao što je već poznato, u minulim danima Nagetsi su zbog inficiranih igrača, svog ili rivalskih klubova, morali da odlože tri takmičarska nastupa. I, NBA liga je objavila kada će oni biti odigrani, a tako ih je "udenula" u raspored da Jokić i saigrači uopšte neće imati odmora u januaru, a onda i u martu.


Utakmica sa Bruklinom je zakazana za 26. januar, sa Nju Orleansom za 28, a sa Golden Stejtom za 7. mart.


Na prvi pogled, "ništa čudno", ali kako to primećuje jedan od američkih novinara koji izveštava o Nagetsima, Rajan Blekburn iz "Denver Stifsa" - ekipa za koju igra MVP lige "neće imati više od jednog dana odmora između mečeva u januaru, kao i od 2. marta do 7. aprila".


Zapravo, Blekburnu je promaklo da će Jokić i drugovi imati "godišnji odmor" 17. i 18. januara, ali to ne umanjuje ono što im je NBA liga uradila, jer sada njihov preostali raspored u prvom mesecu 2022. godine izgleda ovako:

5. januara - kod kuće protiv Jute

7. januara - kod kuće protiv Sakramenta
9. janura - gostovanje kod Oklahome
11. januara - gostovanje kod Klipersa
13. januara - kod kuće protiv Portlanda
15. januara - kod kuće protiv Lejkersa
16. januara - kod kuće protiv Jute
19. januara - kod kuće protiv Klipersa
21. januara - kod kuće protiv Memfisa
23. januara - kod kuće protiv Detroita
25. januara - gostovanje kod Detroita
26. januara - gostovanje kod Bruklina
28. januara - gostovanje kod Nju Orleansa
30. januara - gostovanje kod Milvokija.


Samo u preostalih 27 dana januara, Denver će odigrati čak 14 utakmica, od čega dvaput mora da igra "dan za danom", a slično ga čeka i u pomenutom periodu od 2. marta do 7. aprila.


Pritom, NBA liga je ranije odloženi meč sa Bruklinom zakazala dan posle Denverovog gostovanja Detroitu, dakle neće biti nikakvog predaha pred sudar sa "timom sastavljenim da osvoji titulu", zatim je meč sa Nju Orleansom zakazan za 48 sati kasnije, takođe u gostima, a pomenuto martovsko odmeravanje snaga sa Golden Stejtom doći će odmah po završetku trodelne "turneje", i to svega dan posle takmičarskog nastupa u Nju Orleansu. Voriorsi će taj duel dočekati odmorni.

Podsetimo, u noći za nama, Jokić je iznova bio odličan, ali to nije bilo dovoljno da se nadigraju Dalas Maveriksi predvođeni Lukom Dončićem, koji je u celu priču uveo i jedan ovdašnji narodnjak, a srpski as je potom oduševio američke novinare pričom o legendarnom nemačkom košarkašu Dirku Novickom.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)