BERON I LOJD "PRESUDILI" ZVEZDI: Zenitu pripala drama protiv Zvezde!

A. Ilić

30. 12. 2021. u 18:44 >> 21:29

KOŠARKAŠI Crvene zvezde poraženi su u neviđenoj drami od Zenita u 18. kolu Evrolige 74:80. Rusima je pripala drama nakon produžetka i odličnom igrom u poslednjoj deonici i prodžetku upisali su 12. pobedu u sezoni

БЕРОН И ЛОЈД ПРЕСУДИЛИ ЗВЕЗДИ: Зениту припала драма против Звезде!

FOTO: KK Crvena zvezda/Tviter

Fantastičnu utakmicu odigrali su Zvezda i Zenit, lavovska borba viđena je na obe strane. Tokom uvodnih minuta igran je egal, Zvezda je nakon pet minuta imala šest poena prednosti (13:7), u jednom momentu imala je Zvezda i osam poena prednosti, ali je nakon 10 minuta imao tim Ćavija Paskala prednost 21:29.

Dugo je održavao prednost tim iz Sankt Peterburga. Holins trojkom na dva minuta do poluvremena vraća prednost timu Dejana Radonjića, ali nije dugo trajala radost domaćih. Bili Beron trojkom vraća Rusima prednost, a nakon 20 minuta igre Zvezda je bila na minus dva 42:44.

Prijala je pauza domaćinu koji je odlično zaigrao u trećem periodu. Nakon pet minuta Zenit je imao samo dva postignuta poena, a 54:46 stajalo je na semaforu. Odličnu odbranu igrali su igrači ekipe sa Malog Kalemegdana, te treću deonicu dobijaju sa 15:6, dok je ukupan rezultat bio 57:50.

Crvena zvezda - Zenit 76:80 (21:29, 21:15, 15:6, 12:19, 7:11)

Crvena zvezda: Lazarević, Volters 21, Mitrović 11, Lazić 2, Kalinić 13, Holins 15, Simonović 2, Ivanović 2, Marković, Vajt 1, Kuzmić 9, Cirbes.

Zenit: Lojd 8, Zakarov, Karasev 5, Kulagin 3, Beron 25, Puškov 2, Kzminkas, Zubkov 8, Pojtres 7, Ponitka 5, Frankamp 4, Miki 13.

Činilo se da nije moglo bolje, nastavili su crveno-beli istim tempom i u četvrtoj četvrtini na početku. Šest poena prednosti za Zvezdu nakon četiri minuta igre, a onda se zapalio Bili Beron koji je pogađao iz nemogućih situacija, jedini je zadavao glavobolje  Radonjićevoj četi, a na kraju meča imala je Zvezda dva šuta za pobedu. Nikola Kalinić promašio je za tri, a potom je odgovornost preuzeo Nejt Volters, koji je promašio celu konstrukciju koša - 69:69 igrali su se produžeci.

Prve poene u dodatnom vremenu postigao je i Džordan Lojd  koji ih je nanizao osam. Nisu imali rešenja domaći igrači za njega i Berona te pobeda ide u Rusiju - 76:80.

PRODUŽETAK

45' Lazić je šutirao za tri, nije pogodio obruč. Lojd je imao dva penala nakon faula Lazića. Oba puta siguran je bio Lojd  - 74:79. Promašio je Kalinić za tri, sada je već nemoguća misija za domaćina. Nisu igrači Zvezde dozvolili rivalu da ubaci loptu u igru, ima domaći tim 16 sekundi, poentirao je brzo Volters. Fauliran je Beron, imaće američki bek dva slobodna bacanja.

44' Zakucavanjem Kalinića Zvezda na samo poen zaostatka. Nakon nekoliko odbitaka, ispada lopta igračima Zvezde i dolazi do Ponitke, a Lojd sa poludistance dolazi do šestog poena i 74:77.

43' Sviran je faul Kaliniću nad Mikijem. Pogodio je oba bacanja igrač Zenita. Pomalo je sebičan bio Volters. Imao je Mitrovića koji se otvorio nakon pika, odlučio je da solira. Potom promašuje i Kalinić za tri.

42' Kalinić hvata promašaj Mikija, a Volters igra protiv Zubkova jedan na jedan. Blokada Mikija nad Zvezdinim igrače.

41' Prvi napad u produžetku za Zenit. Pogodio je Lojd, Nikola Kalinić pogodio je za tri, odmah vraća laganom dvojkom Miki 72:73. Dva puta promašio je sa "penala" Kalinić.

KRAJ ČETVRTE ČETVRTINE

40' Nije bilo poena u napadu Zvezde. Lojd je nakon dva skoka pogodio. To su bili prvi poeni za njega, ali u presudnom momentu 69:69. Promašio je Kalinić u zadnjoj sekundi napada, Lazić hvata loptu, dodaje do Voltersa koji promašuje konstrukciju koša. Igraće se produžeci!

39' Luka Mitrović je bio precizan sa penala, a Frankamp sa druge strane poentira nakon polaganja. Pogledaće sudije snimak nakon oštrog faula nad Mitrovićem, sudije će pogledati snimak da li se slučajno radilo o nesportskom faulu tom prilikom. Nakon višeminutnog većanja Pojtres je napravio nesportski faul. Mitrović ima dva bacanja, bio je precizan. Imaće Zvezda i loptu sa strane.

38' Fauliran je Mitrović, Zvezda ima priliku za poene nakon što je Volters probio, flouter je na kraju izašao iz koša, a Bili Beron pokušava iz nemoguće situacije i konačno promašuje.

37' Frankamp vraća ovaj meč na početak. Pogodio je za dva - 65:65.

36' Bili Beron u ovim trenucima sam drži Zenit u igri 24. poenom spušta goste na tri poena zaostatka. Nakon toga fantastična akcija Mitrović - Kalinić koju Nikola rešava poenima. Pojtres nakon faula Mitrovića dobija 2+1.

35' Slično je nakon rolinga pokušao Mitrović, ostala je na obruču lopta.

34' Miki je pogodio za tri, a Simonović upisuje prve poene u meču za 63:56. Probio je Beron lagano sa leve strane i došao do 22. poena.

33' Sviran je prvobitno faul u napadu, a posle su sudije preinačile svoju odluku i faul je dosuđen Laziću. Dobro za domaće je što je Bili Beron izašao iz igre.

32' Sedamnaesti poen postigao je Volters laganim floterom, a vratio mu je Bili Beron gotovo sa deset metara i to preko dvojice igrača. Ponovo Volters na drugoj strani za 59:53.

31' Na sličan način počela je i četvrta deonica kao prethodna. Dobra igra Zvezde u odbrani Lazarević je na dodavanje kuzmića pokušao da poentira, bio je neprecizan na otvorenom šutu za tri.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

30' Izgubila je Zvezda loptu, a nakon toga usledilo je jako loše dodavanje Berona koji je poslao loptu daleko na tribinu iza koša. Uz dosta problema Zvezda je uspela da prenese loptu na polovinu rivala. novi poeni Voltersa za 57:50

29' Zubkov je promašio, Lazarević ne uzima loptu, a navijači negoduju jer rival nije preneo loptu nakon osam sekundi, prosto je neverovatno da sudije to nisu uočile. Uzavrla je atmosfera na tribinama. Ponitka je izbio loptu, ponovo pripada Zvezdi.

27' Beron prekida seriju Zvezde, pogađa trojku i upisuje peti poen ruskog tima u drugom poluvremenu.

26' Za šest minuta igre Zenit je postigao svega dva poena, nepcrecizan je bio i Puškov sa penala. Ivanović i Mitrović za Zvezdu upisali su lake poene - 54:46. Podsetimo, za prve dve četvrtine postigli su gosti 44 poena.

24' Kalinić je pogodio za tri i Zvezdu podigao na +6, Zubkov brzo potom prekida seriju domaćina laganim poenima.

23' Karasjov pravi faul, a Kuzmić dolazi do novih poena i dodatnog bacanja. Precizan je bio bivši košarkaš Golden stejta. Popravio je prosek domaćina sa "penala".

22' Dva minuta bespoštedne igre, ali bez koševa. Ognjen Kuzmić je "zalepio" blokadu rivalu, sačuvao koš, a do prvih poena došao je upravo centar sa penala.

KRAJ DRUGE ČETVRTINE

20' Velika borba na kraju, Pojtres dolazi do lopte nakon promašaja Kalinića. Faul na drugoj strani Nikole Kalinića - Nakon 20 minuta igre 42:44

19' Imao je previše prostora Beron i prekinuo je lako Zvezdinu seriju 7:0. Okliznio se potom Holins. Poslao do Ivanovića loptu u padu, a bivši košarkaš Budućnosti promašio je za tri. Beron na drugoj strani nije. Sada serija 6:0 Bilija Berona.

18' Šutirao je Nikolić, Holins mu nakon promašaja usmerava loptu, a potom iz druge šanse Zvezda trojkom dolazi do vođstva - 40:38.

17' Odlična odbrana Cirbesa. Zvezda ima posle dugo vremena priliku da povede.  Ipak, brzoplet je bio Ivanović. Imao je boljih rešenja, šutirao je sa poludistance. Sada ulazi rival Zvezde u seriju grešaka, gubi loptu i Džordan Miki.

16' Ivanović od ulaska na teren igra vrhunsku odbranu. Mitrović je potom odlično odbranio šut za tri Lojda. Pet od 11 šutira Zvezda sa penala, dva puta je neprecizan bio Mitrović. Iskupio se Luka Mitrović već u narednom napadu, napao je Mikija i lagano poentirao.

15' Andrej Zubkov pogodio je za tri, kad god se Zvezda približi rival uspe da pronađe otvoren šut za tri. Kuzmić na drugoj strani dolazi do lakog zakucavanja, a potom dobrom odbranom rival gubi loptu zbog osam sekundi na svojoj polovini.

14' Jedanaesti poen za Voltersa, Ostin Holins ih ima 12. Usledila je odlična odbrana Voltersa i prvi poeni Luke Mitrovića. Zvezda se vratila 33:35. Usledilo je nekoliko napada bez koševa na obe strane.

13' Karasjov bez problema u reketu pogađa. Bio je zaboravljen pod košem nakon što je rival dobro raširio reket domaćina. Sa druge strane Kalinić na sličan način pronalazi Kuzmića - 29:35

12' Beron dolazi do lakih poena na drugoj strani, a Volter Flouterom spušta na 27:31. Još jednom je potom Beron bio precizan nakon floutera.

11' Ostin Holins pogađa iz svlačionice. Prekida seriju rivala.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10' Pojtres laganim polaganjem vraća Zenit u vođstvo 20:21. Novu trojku upisao je i Karasjov.Eron Vajt je takođe bio polovičan sa "penala". Previše problema ima tim Dejana Radonjića u tom aspektu igre. Pojtres snažnim zakucavanjem šalje Ruse na 21:26, a potom Zubkov trojkom završava seriju Zenita 19:3

8' Beron je bio precizan sa penala, a nakon faula sa druge strane dva puta i Branko Lazić. Nakon trojke Kulagina bilo je 20:19.

6' Dobro se kreće lopta oko koša. Stefan Marković u završnim sekundama šutira, bio je neprecizan. Ponitka je odlično reagovao na dodavanje Berona - 18:12. Neprecizan je potom bio i Lazarević na drugoj strani. Potom Beron pogađa za tri sa velike udaljenosti, a nakon toga i tehnička greška kapitenu Laziću.

5' Au, ljudi moji, nakon kontre Zvezde Holins zakucava preko svog čuvara, sudije ne pokazuju faul, ali su navijači to ispratili sa velikim oduševljenjem. Deveti poen Holinsa u večerašnjem meču za svega pet minuta. Amerikanac je baš motivisan protiv bivšeg kluba. Džordan Miki pravi faul u napadu, njegova druga lična greška Paskval odmah reaguje i menja ga.

4' Ostin Holins je u svom elementu. Pogodio je za tri. Nakon ukradene lopte Nejt Volters uvećava prednost Zvezde polaganjem, ponovo je bio fauliran tom prilikom - 13:7, iznova je bio neprecizan sa penala. Ponovo Miki pogađa za tri. Vraća Nikola Kalinić sa druge strane. Zvezda ponovo na +6.

3' Lojd dolazi do skoka nakon promašaja Kalinića, a Puškov donosi Zenitu u narednom napadu prvo vođstvo - 7:6. Potom fantastični Nejt Volters dolazi do poena nakon floutera uz faul. Nije precizan bio bek crveno-belih sa linije za slobodna bacanja. Dobro je to što su rivala naterali na tri faula.

2' Visoki centar Džordan Miki pogodio je za tri, a odmah sa druge strane Volters vraća prednost Zvezdi - 5:3. Potom i Ponitka pogađa. Visok intenzitet, igra se koš za koš. Holins je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja, a potom Lazarević odličnom odbranom tera 7Ponitku na grešku - lopta za domaće.

1' Počela je utakmica u prepunom Pioniru. Ostin Holins pogađa prve poene za Zvezdu i to uz dodatno slobodno bacanje. Prethodio je promašaj Voltersa. Precizan je Amerikanac bio sa "penala" - 3:0.

UOČI MEČA

Tim Dejana Radonjića ima sedam pobeda i 10 poraza, dok ruski predstavnik u Beograd dolazi sa skorom 11 pobeda i šest poraza.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić pred meč da očekuje jasnu podršku.

- Raspored je takav da jako brzo igramo novi meč protiv Zenita. U prethodnom smo igrali jako dobro i slavili, sada nas opet očekuje isti protivnik. Naravno, to će kod njih proizvesti dodatnu motivaciju da i zbog toga izađu na parket i odigraju meč na nivou onoga što mogu. Pokazali su jako puno, imaju samo šest poraza, imaju veliki kvalitet, igraju jako dobro od početka, trenutno su četvrti na tabeli i imaju puno razloga da se nadaju dobrom plasmanu. Očekujemreakciju sa tribina, da nam podrška bude takva da igrači osete mogu više od onoga što su naše mogućnosti. Nadam se i iskren da budem, sutra očekujem najglasniju podršku u ovoj godini  - rekao je Radonjić.

Trener ruskog tima Ćavi Paskval svestan je teškog posla koji ga čeka u Beogradu.

– Završićemo ovu godinu teškom utakmicom. Igramo protiv tima koji mi se veoma dopada taktički – i u napadu i u odbrani igraju fantastično. Dopada mi se njihova organizacija i koliko su ozbiljni. Jedan su od timova koji su sada u najboljoj formi u Evroligi. Takođe, imaju veoma dobru podršku. Pred nama je težak izazov. Izgubili smo na domaćem terenu, moramo da igramo mnogo bolje, imamo šanse da pobedimo, kazao je Paskval.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!