STOP VASI I LARKINU: Zvezda gostuje aktuelnom prvaku Evrolige Efesu

V. PRERADOVIĆ

22. 12. 2021. u 09:30

DESET puta je Zvezda igrala protiv Efesa u Evroligi, danas prvi put protiv ovog tima sa šampionskim oreolom. Ni pre nego što su Vasilije Micić i Šejn Larkin, kao vodeći tandem, pretvorili u javu trofejne snove, crveno-beli nijednom nisu slavili na terenu "pivara".

СТОП ВАСИ И ЛАРКИНУ: Звезда гостује актуелном прваку Евролиге Ефесу

FOTO: ABA liga

Nameće se pitanje: imaju li šansu da sruše tu tradiciju u današnjem meču 17. kola u istanbulskom "Sinan Erdem domu" (18.30)?

- I mi smo trenutno u dobrom ritmu, mislim da možemo da tražimo našu šansu i u Istanbulu - veruje u mogućnost iznenađenja Zvezdin kapiten Branko Lazić.

Na iznenađenje evropske košarkaške javnosti, Efes je ovu sezonu načeo serijom od četiri poraza, što je najlošiji start jednog šampiona u istoriji takmičenja. U poslednjih deset mečeva ostvario je sedam pobeda za 50 odsto uspešnosti (8-8) i osmo mesto na tabeli pred duel sa Zvezdom.

- Igrački najkvalitetnija ekipa u Evropi - nema dilemu krilni centar crveno-belih Luka Mitrović.

- Iako njihovi dosadašnji rezultati možda to ne pokazuju, siguran sam da će se u nastavku sezone samo uspinjati na tabeli. Idemo u Istanbul da vidimo koliko možemo protiv najboljih evropskih timova na gostujućem terenu.

Posle MVP sezone, Micić u ovoj ima uspone i padove, ali je u prethodne dve utakmice na domaćem terenu prosečno postizao 25 poena, uz 60 odsto realizacije trojki i četiri asistencije. U poslednjoj, na gostovanju Makabiju, Larkin je sa 26 poena preuzeo komandnu palicu.

- Radi se o dvojici najboljih igrača u Evroligi. Jedan je to i zvanično, Micić kao aktuelni MVP. Potrebno je da igramo i individualnu i timsku odbranu, jer pojedinac ne može da ih zaustavi - kaže Lazić.

Zdravstveni problemi su svakodnevica crveno-belih još od pripremnog perioda. Na Bosforu će nastupiti bez Dejana Davidovca, verovatno i bez Ognjena Dobrića.

- Na dan utakmice procenićemo kakva je situacija sa Dobrićem, male su šanse da će moći da igra - podnosi medicinski izveštaj trener Zvezde Dejan Radonjić.

- Čeka nas duel sa prvakom Evrope, koji je napravio male izmene u odnosu na prošlu sezonu. Igrači koji su bili nosioci velikog uspeha i dalje su tu. Trudićemo se da damo sve od sebe i budemo najbolji što možemo u ovom trenutku, ne samo u odbrani već i u napadu.

Ataman: Kalinić glavna pretnja

TRENER Efesa Ergin Ataman dobro zna odakle preti najveća opasnost njegovom timu:

- Zvezda je tim koji igra izuzetno dobro u odbrani i nikad ne prestaje da se bori. U napadu poeni i asistencije Nikole Kalinića su njeno najubojitije oružje. Za nas je veoma važno da ostvarimo nadmoć u skokovima. Čeka nas teška utakmica, ali ako znate koji je vaš put, morate da budete spremni da prevaziđete teškoće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna