SRBIN SE CRVENI OD STIDA: Sramota kakvu NBA ne pamti (VIDEO)

Novosti online

03. 12. 2021. u 06:45

SVAŠTA smo gledali u NBA ligi. Mislili smo da ne postoji nešto što bi moglo da nas iznenadi u najjačem takmičenju na svetu. A onda ono što se desilo u noći između četvrtka i petka je za rubriku "verovali ili ne".

СРБИН СЕ ЦРВЕНИ ОД СТИДА: Срамота какву НБА не памти (ВИДЕО)

Foto: AP

Debakl kakav NBA liga ne pamti, a Srbin u centru pažnje, ruku na srce, ovog puta po negativnom. Naime, Oklahoma za koju nastupa naš Aleksej Pokuševski izgubila je 73 razlike od Memfisa - 152:79.

Najubedljiviji poraz u istoriji NBA lige. Rekord je do sada držao Klivlend iz 1991. godine, kada su pobedili Majami sa 68 razlike.

A da sve bude čudnije, Memfis je nastupio bez najboljeg igrača Dža Moranta, a u jednom trenutku je bilo i plus 78, tako da je Oklahoma "dobro prošla". Tanderi su mogli još više da poprave rekord.

Upisali su se svi košarkaši kojima je trener Dženkis pružio šansu, s tim da niko nije proveo na parketu duže od 21 minuta. Prednjačio je Džaren Džekson Džunior sa 27 (šest trojki iz sedam hitaca), pratili Melton (19), Santi Aldama (18) i Džon Končar (17).

Rezervisti Memfisa su ubacili 93 poena, čak 14 više od kompletnog Oklahominog tima, a svaku četvrtinu domaćin je dobio sa bar 15 razlike. Na drugoj strani, kod Oklahome, koja će pokušati što pre da zaboravi ovaj košmar, Dort je bio najefikasniji sa 15 poena, tri više od Džeroma i Mena.

Srpski internacionalac Aleksej Pokuševski takođe je na parketu je proveo 19 minuta i za to vreme postigao četiri poena (2/7 iz igre, 0/2 za tri), četiri skoka i po jednu asistenciju i blokadu. Zanimljivo je da je ovo Pokuševskom četvrti duel od poslednjih osam koji je završio sa četiri poena – kao da se pretplatio na takav učinak.

Memfis je vezao treći trijumf i sada je peti na Zapadu sa skorom 12-10, dok je Tander 13. sa šest pobeda i 13 neuspeha.

U ostalim utakmicama Finiks je nastavio neverovatnu seriju i pobedio Detroit 114:103, Toronto je iznenadio aktuelnog šampiona Milvoki (97:93), Čikago je bio bolji od Niksa u Njujorku sa 119:115, a San Antonio od Trejlblejzersa u Portlandu – 114:83.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

EKOLOGIJA JE ŽENSKOG RODA: Žene kao važni nosioci promena u zaštiti životne sredine