NOVI STRAŠAN UDARAC ZA JOKIĆA I DENVER: Još jedan prevremeni kraj sezone

D. N.

29. 11. 2021. u 19:00

DENVERU baš ne ide na početku nove sezone. Šest poraz u nizu imaju Nagetsi, a više od toga brine prava bolnica u redovima tima iz Kolorada.

НОВИ СТРАШАН УДАРАЦ ЗА ЈОКИЋА И ДЕНВЕР: Још један превремени крај сезоне

Foto: Printskrin

Nikola Jokić je i dalje na poštedi zbog povrede ruke, glavobolju treneru Majklu Melounu pravi i Džamal Marej koji je već duže vreme odsutan sa terena, dogodila se u međuvremenu i teška povreda drugog plejmejkera tima Pi-Džej Dozijera, koji je pokidao ukrštane ligamente, pa je za njega sezona završena.

Ali, i ne samo za njega, na žalost po Denver.

Kako javljaju američki mediji, ove sezone navijači Nagetsi neće više uživati u šuterskim sposobnostima trećeg najplaćenijeg igrača tima, Majkla Portera juniora.

Momak koji predstvlja budućnost ekipe iz Kolorada, šuter u koga je uprava imala ogromno poverenje kada ga je izabrala na draftu iako se znalo da sigurno godinu dana neće moći da igra zbog operacije leđa (pa strpljivo čekala da počne sa bravurama), i treći put u životu će morati "pod nož".

Majkl Porter Junior / FOTO: AP/Tanjug

Ponovo zbog problema sa nervom u leđima.

"MPJ" će, najverovatnije u sredu, biti podvrgnut novom hirurškom zahvatu i iako se se u Nagetsima još ne oglašavaju koliko će biti dug oporavak, pretpostavka je da je i za njega, kao što je slučaj sa Dozijerom, sezona završena.

Majkl Porter junior tek od sledećeg šampionata početi da dobija ogroman novac za svoje NBA partije. Ove sezone treba da primi oko 5,2 miliona dolara, a onda kreće "pražnjenje klupske kase" - redom će zarađivati 29,75 miliona dolara za sezonu 2022/2023, pa 32,1, zatim 34,5, te 36,9 miliona, a na kraju ugovora 39,3...

Upravo je ta činjenica i olakšala njegovu i klupsku odluku da u ovom, a ne nekom kasnijem trenutku ode na operaciju, kako bi od naredne sezone mogao da u punom sjaju pomogne timu.

Prošle sezone, njegove "druge pune" u NBA karijeri, kao 22-godišnjak je zablistao - ubacivao je 19 poena po meču, uz 44,5% preciznosti dalekometnih šuteva, te 7,3 skoka po takmičarskom nastupu.

U ovom prvenstvu igrao je samo devet puta, a zbog problema sa leđima proseci su mu bili daleko skromniji, 9,9 poena po meču, 6,6 skokova, te samo 20,8% preciznosti šuta za tri poena, što mu je, inače, najjače oružje.

Skrhani povredama, Denver Nagetsi sa učinkom 9-10 zauzimaju tek 10. mesto u Zapadnoj konferenciji, a u Majamiju počinju turneju od sedam uzastopnih nastupa na gostujućim terenima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!