KURUC OTVORIO DUŠU LETONCIMA: Ne razumem šta Željko Obradović hoće od mene

Novosti online

23. 11. 2021. u 11:40

RODIONS Kuruc je stigao u Partizan sa epitetom NBA pojačanja. Svi su očekivali Letonca koji je bar u rangu Davisa Bertansa, ali zasada crno-beli nisu dobili ništa.

КУРУЦ ОТВОРИО ДУШУ ЛЕТОНЦИМА: Не разумем шта Жељко Обрадовић хоће од мене

Foto: N.Skenderiuja

Nekoliko loših partija i padanje u drugi plan kod Željka Obradovića su sigurno kako za navijače crno-belih, tako i za samog igrača šok.

A zbog čega se sve to dešava otkrio je Kuruc u razgovoru za letonske medije, pošto je trenutno na pripremama reprezentacije za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

- Još ne razumem do kraja šta trener želi od mene na terenu. Dešavaju se situacije kada pričamo na treninzima, ali i dalje ne razumem sve. Nadam se da hoću jednog dana. Čuo sam informaciju da je to njegov metod rada, da želi da edukuje igrače kako bi znali u svakom trenutku šta bi trebalo da rade na terenu - pričao je Kuruc za letonski portal Janus.

Iako do sada nije pokazao baš mnogo, u senci je izdanja Ledeja, Pantera, Smajlagića, Letonac tvrdi da može na terenu sve. Samo kad bude shvatio kako.

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović/ABA liga

 

- Mogu da igram jaku odbranu, da pogađam šuteve, da stvaram akcije za moje saigrače, da se borim ispod koša, da kradem lopte. Mogu sve. Samo što mi je jasnija uloga koju imam u reprezentaciji nego u timu.

S obzirom na to da je prethodne tri godine proveo u NBA ligi, Letonac tvrdi da se još “traži” u evropskom stilu košarke.

- Prošla godina je za mene bila psihološki jako teška, ali sada sam u dobrim rukama. I nadam se da će sve biti u redu, kao što bi trebalo da bude. Ovde je košarka drugačija, više poziciona, više se kombinuje, imamo više od 100 timskih akcija. Nisam se još navikao na evropsku košarku.

FOTO: KK Partizan/Drgana Stjepanović/ABA liga

 

Letonija je u grupi sa Srbijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Kuruc će biti na jednoj strani, a na drugoj nekoliko njegovih klupskih drugova sa novim selektorom Svetislavom Pešićem.

- Sećam se dana kada je bio trener Barselone. Biće veoma zanimljivo. Želim da ih pobedimo - poručio je Rodions Kuruc za letonske medije, a prenosi "Mocartsport".

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)