PARTIZAN SLAVIO U DERBIJU KOLA: Crno-beli strašnom odbranom u sjajnoj atmosferi srušili Budućnost

Č. V.

20. 11. 2021. u 22:47

PARTIZAN i Budućnost odmerili su snage u 9. kolu ABA lige, a razlog za slavlje imali su crno-beli košarkaši koji su pobedili sa 75:66.

ПАРТИЗАН СЛАВИО У ДЕРБИЈУ КОЛА: Црно-бели страшном одбраном у сјајној атмосфери срушили Будућност

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović/ABA liga

Sjajna atmosfera u Areni sačekala je Podgoričane. Između ostalog, o tome je pričao trener gostiju Aleksandar Džikić pre ovog susreta. Upravo je faktor sa tribina bio bitan faktor u novom trijumfu tima Željka Obradovića. Vodio je Partizan od početka do kraja, a maksimalna razlika tokom meča bila je 13 poena i to u finišu meča - 69:56.

Odbrana je bila na izuzetnom nivou. Posebno je u tom segmentu briljirao Aleksa Avramović koji je ukrao čak pet lopta, što je tačno pola od ukupnog broja. Dao je plejmejker domaćeg tima važan doprinos i u napadu - meč okončao sa 17 poena.

Koliko su crno-beli bili dominantni defanzivno pokazuje i podatak da je Budućnost izgubila čak 18 lopti, što je nedopustivo u ovakvoj utakmici.

Bio je tim Aleksandra Džikića oslabljen na ovom meču, falili su Vili Rid i Igor Drobnjak, kao i od ranije odsutni Danilo Nikolić, ali to nikako ne može da umanji odlično izdanje Partizana.

Crno-beli su posle dva vezana poraza uspeli da se vrate na pobednički kolosek. Ovo im je bio drugi uzastopni trijumf, pošto su pre tri dana srušili Lijetkabelisa u Evrokupu.

Najefikasniji kod pobednika bio je Alen Smailagić sa 20 poena, pratio ga je pomentui Avramović sa 17. Vredi istaći i da je sjajnu partiju pružio Gregor Glas koji je meč okončao sa 12 poena. Na drugoj strani najviše se istakao Di Džej Sili koji je brojao do 21, dok je Džastin Kobs postigao 16.

Partizan sada ima učinak 8-1, dok su Podgoričani pretrpeli treći poraz, a uz to imaju šest trijumfa.

Partizan - Budućnost 75:66 (20:13, 21:17, 12:18, 22:18)

Dvorana: "Štark arena". Gledalaca: 8944. Sudije: Matej Boltauzer (Slovenija), Damir Javor (Slovenija), Sašo Petek (Slovenija).

Partizan: Kuruc 3, Panter 2, Ledej 11, Zagorac 1, Avramović 17, Koprivica 2, Dangubić, Smailagić 20, Miletić, Mur 3, Glas 12, Madar 4.

Budućnost: Kobs 16, Atić 4, Šehović, Micov 11, Barović, Sili 21, Z. Nikolić 1, Jagodić Kuridža 5, Vajli 3, Popović 5.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna