ZVEZDA "ZAKLJUČALA" PARTIZAN: Obradović bez rešenja za Radonjićevu odbranu u večitom derbiju

A. Ilić

14. 11. 2021. u 20:57 >> 21:00

KOŠARKAŠI Crvene zvezde naneli su prvi poraz ekipi Partizana u ABA ligi. Imali su u jednom momentu domaći košarkaši i 21 poen prednosti, na kraju mogu biti zadovoljni trijumfom 71:56

ЗВЕЗДА ЗАКЉУЧАЛА ПАРТИЗАН: Обрадовић без решења за Радоњићеву одбрану у вечитом дербију

FOTO: KK Partizan

Nije Partizan večeras ličio na sebe, domaćin je meč otvorio odličnom serijom 7:0, te su brzo uspostavili kontrolu igre.

Nešto kasnije igrači Željka Obradovića pokušali su da odgovore, te su uspeli da dođu do 9:8, bilo je to ujedno najbliže što su igrači Željka Obradovića uspeli da dođu do izjednačenja ili vođstva. Prva četvrtina zasluženo je pripala Zvezdi 15:8. 

Zvezda je nastavila u istom ritmu i u drugoj četvrtini koju domaćin dobija 17:13. Zanimljivo je da je ovo najgore poluvreme Partizana koji je postigao svega 21 poen za 20 minuta igre. 

Ništa bolje nisu igrali gosti ni u trećoj u kojoj Zvezda dolazi do 17 poena prednosti. Da bi potom usledila serija Partizana 8:1 i prihvatljiva razlika 43:33.  Zaigrao se Mur, koji posle dugo vremena tim Partizana spušta na -5. Smailagić je sa slobodnih bacanja imao šansu da spusti zaostatak na minus tri, međutim dva puta je bio neprecizan. Priliku sa druge strane iskoristio je Mitrović da dodatno uveća razliku 47:40. 

Usledila je serija Zvezde 7:2. Pogodio je trojku Kalinić, potom dva puta precizan je bio Volters za 54:42. Usledila je i trojka Holinsa za velikih 57:42. Održavala je Zvezda dvocifrenu prednost do kraja deonice. Gosti su u jednom momentu imali priliku da se spuste na tri poena minusa, ali su tu šansu propustili, a ispostaviće se da je to bio ključni momenat. Zvezda je slavila 71:59

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 71:56

Zvezda: Volters 9, Davidovac, Mitrović 16, Lazić 3, Kalinić 14, Dobrić 15, Holins 7, Simonović, Ivanović 3, Marković, Kuzmić 4, Cirbes 2 

Partizan: Kurucs, Panter 6, Ledaj 5, Zagorac 6, Avramović 2, Koprivica 2, Dangubić 4, Smailagić 15, Mur 14, Glas, Trifunović, Madar 2 

 
KRAJ MEČA 

40' Dobrić je stavio tačku na ovaj meč 71:55. Madar je faulirao Kalinića, pobunio se igrač Zvezde da je bio nesportski faul. Bivši košarkaš Fenerbahčea dobio je tehnički faul - Partizan dobija penal, a potom će Kalinić sa druge strane staviti tačku na ovaj meč. 

39' Novi poeni Dobrića, pre toga izgubio je Mur loptu, a potom pogodio treću trojku, ali igra Amerikanca nije bila dovoljna večeras - 67.53. 

37' Do desetog poena dolazi Dalas Mur, nova trojka crno-belih. Ipak, Zvezda ima prednost 65:50. 

36' Zagorac je prvo poentirao, potom i dobrom odbranom omogućio Partizanu napad, Lidej promašuje trojku, ne koriste gosti šansu da smanje zaostatak. 

34' Treća trojka Zvezde u četvrtoj deonici. Ognjen Dobrić bio je usamljen, nije propustio priliku. Pogodio je novu trojku Lazić, Zvezda sada na +21 - 65:44

FOTO: KK Partizan

33' Gubi Partizan 13. loptu, Smailagić poklanja rivalu posed. Dobrić je sa druge strane promašio ceo koš, a nakon toga Kalinić prepušta loptuZagorcu koji polaže za 57:44. Cirbes je sa ubacivanja ostao zaboravljen pod košem i dolazi do lakih poena.  

32' Nema Partizan rešenja u ovim trenucima. Gubi loptu gostujući tim, a to kažnjava Holins novom trojkom za velikih 57:42

31' Nakon šest minuta Zvezda dolazi do poena i to trojkom. Kalinić je bio precizan, potom i Voleters.  Zvezda dolazi do 14 poena prednosti 54:40. Prekida nalet rivala Balša Koprivica. 

Treća četvrtina 

30' Mogao je Partizan na svega tri poena zaostatka. Ali je dva puta neprecizan sa linije slobodnih bacanja bio Alen Smailagić. Pri skoku je koprivica oborio Mitrovića, te će imati dva penala sada Zvezda. Priliku da ponovo ode na +7 koristi Luka Mitrović. 

29' Dalas Mur posle dugo vremena spušta Partizan na osam poena zaostatka. Trojkom Amerikanca u narednom napadu Zvezda na svega pet poena prednosti. 

27' Partizan pravi seriju 8:1, te se nakon velikih -17 vraćaju na 10 poena zaostatka 43:33.  Ivanović nakon toga prekida nalet gostiju sa penala, a na isti način i Panter ubacuje poene - 45:33

FOTO: KK Partizan

Tekst potpisa

25' Kalinić je igrao jedan na jedan sa Murom, bio je uspešniji košarkaš zvezde. Prve poene upisao je potom i Rade Zagorac - 42:27. Vezali su crno-beli dva dobra napada, a Dejan Radonjić traži minut odmora. 

24' Luka Mitrović se igra u Pioniru. Uz ofanzivni skok dolazi do faula. Poeni mu nisu priznati s obzirom da je šut uputio posle sudijskog zvižduka - 40:25. 

23' Zvezda dolazi do +17. Nemaju crno-beli odgovor na igru rivala. Fantastična Zvezda atraktivnim poenima dolazi do lakih poena preko Voltersa. Odgovara Avramović sa druge strane. 

22' Ognjen Dobrić trojkom Zvezdu vodi na 36:23. Najveća prednost Zvezde u dosadašnjem toku meča. Ne ume Luka Mitrović da promaši u večreašnjem meču. Sedam od sedam šutira, a fenomenalno je ovog puta fintirao Alena Smailagića za lake poene -38:23. 

21' Nastavljen je meč u Pioniru. Prve poene u drugom delu postigao je Smailagić sa penala. Smanjio je zaostatak na 32:23, potom sa druge strane Volters biva polovičan za novu dvocifrenu prednost Radonjićevih pulena. 

Poluvreme

 

20' Nerezonski pokušaj Ledeja. Šutirao je u padu, promašio celu konstrukciju. Mitrović hvata odbitak. Zvezda na 30:21  Još jednom je Mitrović poentirao - Zvezda dvocifrena - 32:21 

19' Luka Mitrović uprkos odličnoj odbrani ubacuje osmi poen lakim polaganjem. 

17' Kalinić gubi loptu. Treća izgubljena lopta crveno-belih u nizu. Partizan to posle dugo vremena koristi Zek Ledej upisuje poene za 25:18. Iz trećeg pokušaja Smailaigć upisuje trojku - crno-beli na minus četiri - 25:21.

FOTO: KK Partizan

16' Pogodio je penale Kalinić, a potom i Kuzmić iz igre. Zvezda za sada ima maksimalnih 25:16. Delovalo je da će Kuzmić doći do lakog zakucavanja, Koprivica "skida" bez mnogo problema. Odlična blokada mladog igrača crno-belih. Dosta problema u napadu za Partizan, postigli su svega 16 poena izabranici Željka Obradovića 

15' Jam Madar pravi nesporski faul. Dva bacanja za Kalinića i lopta sa strane. 

14' Ostin Holins je dva puta promašio šut, ali je zakucavanjem oduševio delije. Proigrao ga je nakon dobre odbrane Volters - 21:14

 

13' Ne ide Smailagića šut za tri, ali je odličan za dva bio još jednom. Usledio je flouter Voltersa na drugoj. 

12' Dva vezana napada Partizan sada završava poenima. Sigurni su bili Madar i Dangubić, a sa druge strane poentirao je Mitrović - 17:12. 

FOTO: KK Partizan

Prva četvrtina 15:8

10' Smailagić je dobrom odbranom osvojio posed za crno-bele. Madar dodaje bivšem igraču Golden Stejta koji promašuje još jednu trojku. Luka Mitrović pogađa težak šut - Nakon prve deonice crveno-beli zasluženo imaju sedam poena prednosti - 15:8

8' Holins i Mitrović prave novu seriju Zvezde. Ponovo raste prednost 13:8. 

7' Partizan preko raspoloženog Lideja vraća Partizan u život - 9:8. 

6' Zagrejao se Panter koji svojim petim poenom crno-bele vraća u igru - 9:5. 

4' Davidovac je imao veliku priliku za lake poene promašio je polaganje. Prve poene za Partizan ubacio je Kevin Panter. 9:2. Još jednom navijači prekidaju meč. Viđena je i fantastična blokada Alena Smailagića. 

 

3' Muči se Partizan. Serija Zvezde 7:0. Promašuje trojku i Lidej. Zatvara odlično Crvena zvezda reket, te tri minuta Partizan ne uspeva da dođe do poena. Pokušavali su mahom sa distance. 

2' Ubacio je Dobrić trojku. Odličan početak crveno-belih. Spiker još jednom moli navijače da sportski navijaju. Podsetimo, nešto pred početak meča upravo je Zvezda apelovala na navijače da spor i korektno navijaju. Smajlagić je nakon promašaja Voltersa promašio otvorenu trojku. 

 

ZVEZDIN APEL PRED DERBI: Grobare će ovo posebno zanimati!

1' Nejt Volters ubacio je prve poene na meču. Duel se igra u prepunom pioniru, uz zaglušujuću atmosferu. Prekidaju na kratko sudije meč Sa tribina su ka igračima crno-belih poleteli kartoni koji su korišćeni za koreografiju. 

Uoči meča 

Meč će suditi Ilija Belošević i Milivoje Jovičić, obojica iz Srbije, dok će treći sudija biti Josip Radojković iz Hrvatske

Najtrofejniji evropski trener posle skoro tri decenije ponovo će biti na klupi Partizana u večitom derbiju.

- Mislim da je to dobro za košarku, mislim da je to dobro za sve ljude koji vole košarku i nadam se da će biti lepa utakmica i da će sve biti na nivou na kome bi svi mi želeli da bude, izjavio je Obradović. 

Poslednji derbi odigran u martu pripao je timu sa Malog Kalemegdana (73:64). 

Crno-beli su trenutno prvi na tabeli sa sedam pobeda iz isto toliko utakmica, dok klub sa Malog Kalemegdana ima trijumf manje, a jedini poraz doživeo je od Igokee.

Od kada je ušla u sezonu pobedom protiv Splita 24. septembra, Zvezda još nije dopustila nijednom protivniku da protiv nje ubaci 80 poena - ni u lošem izdanju u Laktašima, ni u meču protiv trenutno najboljeg evroligaša - Armanija, a ni na gostovanju CSKA u Moskvi.

Strateg šampiona ABA lige je svestan kvaliteta rivala. Istakao je i da je dosta njegovih igrača izašlo sa posledicama iz meča sa Asvelom. 

- Prvi derbi u ovoj sezoni. Svi jako dobro znamo šta nose utakmice Crvene zvezde i Partizana. Mečevi protiv crno-belih imaju svoju specifičnost. Bez obzira na to što je tek početak sezone i što se u novembru ne igraju najvažniji mečevi, uvek je bitno dobro igrati protiv Partizana. Partizan je u ovom trenutku bez poraza i prvi je na tabeli. Mi dočekujemo ovu utakmicu u žestokom ritmu u kome igramo naše mečeve i nakon velike potrošnje nakon utakmice sa Asvelom koja je proizvela da je više igrača izašlo iz nje sa posledicama tako da smo pokušali da iskoristimo ovo vreme na najbolji mogući način da se oporavimo, budemo što spremniji i odigramo dobar meč u nedelju - rekao je Radonjić.

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)