KONAČNO CRVENO-BELI! Stefan Marković o dolasku u Zvezdu: "Drago mi je, ovo je prava odluka" (VIDEO)

Novosti online

12. 11. 2021. u 12:56

TRANSFER koji se "kuvao" 11 godina konačno je realizovan, a Stefan Marković postao je član Crvene zvezde. Navijači su pred utakmicu protiv Asvela imali priliku da ga vide na treningu, kao i tokom meča koji je posmatrao pored terena.

КОНАЧНО ЦРВЕНО-БЕЛИ! Стефан Марковић о доласку у Звезду: Драго ми је, ово је права одлука (ВИДЕО)

FOTO: Jutjub/kkcrvenazvezda

Još nije poznato kada će ovaj igrač bogatog internacionalnog iskustva, sa više od 90 utakmica u Evroligi i 140 u Evrokupu, debitovati za Zvezdu, ali je jasno da je Dejan Radonjić dobio veliko pojačanje.

- Drago mi je da sam napokon ovde. Poklopile su se sve stvari i u mom životu. Želja Crvene zvezde je uvek postojala, zahvalan sam na tom interesovanju, ali mislim prevashodno da sam sam prelomio i da sam u svojoj glavi doneo pravu odluku. Željan sam košarke, da se još dokazujem, da pomažem ekipi u bilo kom pravcu, šta trener bude očekivao od mene - da li kao plej, da li kao bilo šta - rekao je Marković za klupski sajt.

Od rastanka sa Virtusom posle osvojene titule u Italiji popularni "Pefi" nije imao klub. Sada se vratio kući posle više od decenije i veoma je motivisan.

- Dosta se promenilo za 11 godina, i u srpskoj košarci i u Beogradu. Drago mi je da je Zvezda tako dugo član Evrolige, da je konstantna, da ima kontinuitet, Dejo se vratio da nastavi ono što je radio u prvom mandatu. Dopada mi se stil košarke koji trener Radonjić forsira i jedan od faktora da dođem bila je i njegova filozofija igre.

Neke igrače već poznaje i bio im je saigrač, a neke će tek upoznati.

- Ima dosta momaka sa kojima sam igrao, sa Simom sam igrao u Hemofarmu, Luka je tad bio u mladim kategorijama Efesa. Sa Eronom Vajtom sam igrao u Zenitu, raduje me to. Čuli smo se posle potpisivanja, čeka se i njegov povratak, zadesio ga je maler. Srećan sam što vidim neke momke, srećan sam i što ću da upoznam nove saigrače. Biće zanimljivo. Zadovoljan sam, srećan i spreman sam da radim.

Na novom početku borbeni "plej" ima veliki motiv.

- Imam veliku želju da pomognem i klubu i igračima. Ima tu dosta mladih, kojima mislim da će dobro doći moje iskustvo koje sam stekao svih ovih godina. Željno iščekujem pre svega rad, jer ništa neće doći preko noći. Spreman sam da radim i da dajem maksimum kao i do sad, željno iščekujem prve treninge i utakmice. Predstoji nam veliki rad i u Srbiji i u regionu i u Evroligi, koja je kao takmičenje veoma komplikovana, teška, ima dosta putovanja i kada se nadoveže ABA liga, to je paklen ritam i potrebna je što veća pomoć.

Dejan Radonjić rekao je da će Marković morati prvo da uđe u optimalnu fizičku formu i da se upozna sa timskim sistemom pre nego što zauzme svoje mesto.

- Prvo moram dosta da radim da bih uhvatio ritam saigrača, da bih ušao u igračku formu. Kao što sam rekao, čeka me rad i od toga ne bežim. Dug je put ispred mene, a i pred ekipom da bi ostvarila najveće ciljeve koje postavljamo pred sobom. Željno iščekujem sve što dolazi - dodao je Marković.

BONUS VIDEO - Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)