ITALIJA POBEDOM OTVARA VRATA MUNDIJALA: Preko "sajdžija" direktno u Katar

Đ. S.

12. 11. 2021. u 08:00

MEČ odluke za evropskog prvaka.

ИТАЛИЈА ПОБЕДОМ ОТВАРА ВРАТА МУНДИЈАЛА: Преко сајџија директно у Катар

FOTO: EPA

Italija večeras (20.45) na "Olimpiku" u Rimu dočekuje Švajcarsku u, najverovatnije, presudnom duelu kada je u pitanju direktan putnik na Svetsko prvenstvo u Kataru iz grupe C. Dve ekipe su bodovno poravnate na tabeli, s tim da "azuri" imaju bolju gol-razliku i u slučaju remija će biti u boljoj poziciji pred završno kolo.

- Veoma je bitno da igramo dobro, posle Evropskog prvenstva ovo nam je najbitniji meč u godini. Znamo da moramo da pobedimo - rekao je selektor Italije Roberto Mančini, koji je selekciju aktuelnog prvaka Starog kontinenta preuzeo posle debakla u kvalifikacijama 2017. i propuštanja SP u Rusiji 2018.

Uspeo je Mančini od tada da podigne "azure" na vrhunski nivo, pokorio Evropu pobedom nad Engleskom na njihovom bunjištu, "Vembliju", a večeras će protiv "sajdžija" imati priliku da sa Italijanima napravi krupan korak ka najvećoj svetskoj smotri, budući da u poslednjem kolu idu u goste Severnoj Irskoj.

- Ne mislim da smo u situaciji da sve izgubimo - osvrnuo se Mančini na pritisak koji imaju njegovi izabranici. - Važan je meč, veoma važan i tačno je da će pobeda otvoriti vrata Svetskog prvenstva, ali na kraju krajeva, to je samo fudbalska utakmica.

Za Švajcarce pobeda je, takođe, imperativ za vađenje direktne vize za Katar i izbegavanje baraža. U slučaju remija, gol-razlika im ne ide naruku, dok bi eventualnim porazom "sajdžije" zatvorile vrata direktnog plasmana, ali u džepu već imaju drugo mesto i poziciju u plej-ofu, što bi moglo da predstavlja i jedan vid rasterećenja. Interesantan će biti i rasplet grupe I, u kojoj trenutno prvoplasirana Engleska večeras dočekuje Albaniju, dok Poljska, koja diše za vrat "Gordom Albionu", ide u goste Andori. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)