ZVEZDA ZA 20. RECKU: Mega nikada nije pobedila crveno-bele na Jadranu

V. P.

01. 11. 2021. u 08:20

NAKON prošlonedeljnog putešestvija od Bara, preko Monaka do Milana, košarkaši Crvene zvezde dobili su sedam dana kućnog oporavka. Napokon su imali mogućnost da odrade i koji trening pred današnji duel sa Megom u hali "Aleksandar Nikolić" u okviru 6. kola ABA lige (18.00).

ЗВЕЗДА ЗА 20. РЕЦКУ: Мега никада није победила црвено-беле на Јадрану

Nikola Kalinić Foto ABA liga

Imajući u vidu da su neporaženi u svih 19 dosadašnjih jadranskih susreta sa novobeogradskim timom, može se reći da je naišao idealan rival za povratak na pobednički kolosek i obnovu poljuljanog samopouzdanja. Mega je u poslednja dva meča poražena od Borca u Čačku i na svom terenu od FMP, uz 169 primljenih poena.

Okršaj sa nešto mekšom odbranom biće prilika za Zvezdu da našteluje svoj zaribali napad. Ujedno, moći ćemo da vidimo veoma zanimljiv direktan duel reprezentativca crveno-belih Nikole Kalinića i, skoro izvesno, budućeg člana nacionalnog tima iz redova Mege Nikole Jovića.

- Crvena zvezda igra na dva fronta, nije joj lako da pruži maksimum sa kadrovskim problemima koje ima - kaže trener Mege Vladimir Jovanović. - Radi se o rivalu koji na svakoj poziciji ima više kvalitetnih igrača na koje tim može da se osloni. Jedan od glavnih kreatora sa loptom je Kalinić, koji je uključen u svaku akciju. Potrebno je da budemo koncentrisani, jer će Zvezda znalački iskoristiti svaku priliku. U napadu moramo da imamo jasnu ideju da bismo imali šansu za korektnu utakmicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!