HUVENTUD PRETI PARTIZANU: Španci u narednom kolu Evrokupa dolaze u Beograd

G. K.

28. 10. 2021. u 09:00

KOŠARKAŠI Partizana sinoć su vojevali bitku sa turskim Turk telekomom u okviru drugog kola grupe A Evrokupa, sve vreme u podsvesti imajući na umu narednog protivnika, ekipu Huventuda, koja u Beograd na megdan crno-belima stiže narednog utorka.

ХУВЕНТУД ПРЕТИ ПАРТИЗАНУ: Шпанци у наредном колу Еврокупа долазе у Београд

FOTO: KK Partizan/Tviter

Španski tim trenutno drži vodeću poziciju na tabeli, pošto je ostvario dve ubedljive startne pobede, poslednju pre dva dana u susretu sa Hamburgom (73:56), dok je na otvaranju u gostima deklasirao Trento 86:56. Nema sumnje da će izabranici trenera Karlesa Durana predstavljati najveći ispit za Obradovićevu četu u ovoj fazi sezone.

Uz njih, kao glavni konkurent za pol-poziciju izdvaja se i Lokomotiva Kubanj, koja je takođe na maksimali.

Bogati ruski tim je došao do drugog trijumfa na gostovanju litvanskom Lijetkabelisu (85:84), koji sa klupe predvodi Nenad Čanak, a dres nose nekadašnji centar crno-belih Đorđe Gagić (7p, 3sk) i bivši plejmejker Crvene zvezde Nikola Radičević (7p, 4sk, 4as).

Kolike ambicije imaju "lokosi" najbolje se vidi u činjenici da su pred duel sa Litvancima kao najnovije pojačanje potpisali bivšeg dvostrukog NBA šampiona Kvina Kuka i time stavili do znanja da napadaju ne samo najviši plasman u grupnoj fazi, već i u celokupnom takmičenju. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)