SAŠU ĐORĐEVIĆA MORALI DA TEŠE: Neverovatan koš Mirotića utišao Istanbul (VIDEO)

Novosti online

26. 10. 2021. u 22:05

BARSELONA slavi Nikolu Mirotića. Sa pravom - postigao je sjajan pogodak u poslednjoj sekundi gostovanja Fenerbahčeu, za evroligašku pobedu od 74:76.

САШУ ЂОРЂЕВИЋА МОРАЛИ ДА ТЕШЕ: Невероватан кош Миротића утишао Истанбул (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Ekipa "Fenera", čiji je trener Aleksandar Saša Đorđević, vodila je od prvog do 17 minuta ovog meča 6. kola, a onda je njihov rival, predvođen s klupe od strane Šarunasa Jasikevičijusa, preuzeo prednost i održavao je do dramatične završnice.

Međutim, činilo se da će uslediti produžetak kada je Devin Buker sjajnim zakucavanjem poravnao rezultat uz šest sekundi do kraja, ali se Mirotić sa takvim epilogom nije složio.

Posle tajmauta je uzeo loptu, gradio kratko poziciju, pa uz akrobaciju uspeo da, baš uz zvuk sirene, poentira za trijumf Barse:

- Nije bilo lako, naročito u napadu, ja sam pokušavao da uradim neke drugačije stvari. Mi smo znali da će biti teško, a na kraju je trener održao dobar tajmaut, odlučio da je završim i, eto... Imali smo sreće, pogodio sam koš. Zato sam veoma srećan, naročito jer nismo baš odigrali najbolje. Pobeda je pobeda, moramo da nastavimo dalje. Veoma sam radostan zbog ovakvog ishoda, ali nema mnogo vremena za slavlje, brzo sledi meč u Tel Avivu, rekao je 30-godišnji Mirotić.

On je utakmicu završio sa, za njega skromnih, osam poena, promašio je svih šest dalekometnih pokušaja, ali ne i onaj najvažniji šut na meču. Posle tog pogotka, Sašu Đorđevića su na kratko, pohvalnim rečima za napor njegovih izabranika, "tešili" i kolega Jasikevičijus, i sam Mirotić.

Košgeterski, u pobedničkoj ekipi istakli su se Higins sa 18, Dejvis sa 16 i Kalates sa 11 poena, a u Đorđevićevom timu Jan Veseli sa 24, te reprezentativac Srbije Marko Gudurić, koji je do 17 poena stigao šutirajući 2/2 za dva, a 3/4 za tri, uz tri skoka, dva skoka i jednu osvojenu loptu.

Lučić režirao prvi poraz Olimpije iz Milana

Naš reprezentativac Vladimir Lučić bio je najzaslužniji što je Bajern naneo prvi evroligaški poraz Olimpiji iz Milana. Trijumfu minhenskog kluba od 83:77 on je doprineo sa 19 poena (najefikasniji igrač meča), ali i sa tri asistencije i po jednom osvojenom loptom i skokom. Hilijard ga je najbolje pratio, ubacio je 17 poena gostima kod kojih je najviše dao Meli, 16, uz osam skokova.

Evroliga, 6. kolo - rezultati

Monako - Crvena zvezda 70:62

Fenerbahče - Barselona 74:76

Olimpijakos - Alba 87:83

Makabi - Žalgiris 76:72

Bajern - Armani 83:77

Sreda

Uniks - Baskonija 18

Zenit - Real 19

Asvel - CSKA 20

Panatinaikos - Anadolu Efes 20

Tabela:

Barselona 6-0 
Olimpija Milano 5-1
Real 5-1
CSKA 5-1
Olimpijakos 4-2
Makabi 4-2
Lion 3-2
Baskonija 3-2
Zenit 3-2
Monako 3-3
Fenerbahče 2-4
Crvena zvezda 2-4
Alba 2-4
Bajern 2-4
Anadolu Efes 1-4
Panatinaikos 1-4
Uniks 1-4
Žalgiris 0-6

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!