ŽALGIRIS SMENIO TRENERA PRED GOSTOVANJE ZVEZDI: Jure Zdovc menja Šilera i debituje protiv crveno-belih

Novosti online

08. 10. 2021. u 15:52

POSLE samo dve utakmice u Evroligi Žalgiris je otpustio Martina Šilera, a novi trener litvanske ekipe biće nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Jure Zdovc. Slovenac će debitovati u trećem kolu Evrolige u hali "Aleksandar Nikolić" protiv Crvene zvezde.

ЖАЛГИРИС СМЕНИО ТРЕНЕРА ПРЕД ГОСТОВАЊЕ ЗВЕЗДИ: Јуре Здовц мења Шилера и дебитује против црвено-белих

FOTO: N. Paraušić

Šileru je glave došao ubedljiv poraz od Zenita u drugom kolu, a nije pomogao ni neuspeh protiv Asvela na otavaranju sezone.

- Jasno je da tim ne igra na očekivanom nivou. Još posle prošle utakmice napomenuli smo da svi moraju da preuzmu svoj deo odgovornosti za to. Nažalost, nemamo luksuz da trošimo dragoceno vreme i morali smo brzo da pruzmemo korake. Ovo ne znači da je Šiler sve radio loše. Doneo je mnogo koristi ekipi u poslednjih 15 meseci saradnje i želimo da mu se zahvalimo na posvećenosti i dosadašnjem radu - rekao je generalni menadžer ŽAlgirisa Paulius Motijunas.

Šiler je preuzeo tim sredinom prošle godine a Žalgiris mu je bio prvo evroligaško iskustvo.

Njegov asistent vodiće ekipu u meču LKL lige protiv Neptunasa dok Zdovc ne preuzme posao.

Jure Zdovc se u Evroligu vraća posle deset godina pošto je od 2008. do 2011. vodio "staru" Olimpiju tokom tri sezone u kojima su zmajčeki jednom stigli do Top16 faze i dva puta eliminisani u grupama.

Prošle godine je vodio Metropolitan, a nedavno je bio u Beogradu na sahrani Dude Ivkovića na kojoj je nosio i kovčeg velikana svetske košarke.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSVUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a