TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA PRVOTIMCA PARTIZANA: Otac mu je poginuo u ratu, navijači ga napadali da ima istetoviran grb Zvezde...

Novosti online

08. 10. 2021. u 11:45

DUGOGODIŠNjI golman Partizana Nemanja Stevanović govorio je o samim počecima svoje karijere, kao i o privatnom životu, porodici...

ТЕШКА ЖИВОТНА ПРИЧА ПРВОТИМЦА ПАРТИЗАНА: Отац му је погинуо у рату, навијачи га нападали да има истетовиран грб Звезде...

FOTO: M. Vukadinović

Jedan od Partizanovih heroja u kvalifikacijama za Ligu konferencija ove sezone prošao je trnovit put do uspeha.

On je iz Zvornika, ali je rođen u Loznici 8. maja 1992. jer je buktao rat u Bosni i Hercegovini.

- Ostao sam bez oca kada sam bio beba. Poginuo je u ratu u BiH. Imao sam 42 dana i sa majkom sam morao da se borim kroz život. Na sreću, imam divnu familiju, pomagale su mi bake i deke i sa mamine i sa tatine strane, stric, ujak... Niko ne može da mi zameni oca, ali su mi svi oni davali vetar u leđa - rekao je Stevanović u emisiji "Šok tok" na televiziji Prva.

Visina mu je bila problem, pa su mnogi smatrali da i nije baš za golmana...

- Smatrali su da sam nizak za golmana jer mi je visina 182 centimetra. Mnogo je nepravdi bilo kad sam bio mlađi, ali sam uvek verovao da sam bolji od konkurenata koje su iz raznih razloga stavljali ispred mene na gol. Oduvek sam hteo da budem baš golman, idol mi je bio Ivica Kralj. Zavoleo sam ga 1999, kada sam gledao utakmicu Jugoslavija - Hrvatska - dodaje bivši golman Čukaričkog i Rada.

Osim zbog visine, Stevanović je specifičan i zbog toga što mnogo voli da čita knjige. Ipak, ni zabava mu nije strana, a otkriva šta najviše voli da sluša u kafani.

- Ljubitelj sam stare narodne muzike - Šabana Šaulića, Miroslava Ilića... A bez Baje Malog Knindže ne može da se završi nijedna proslava - uz osmeh će Nemanja.

Stevanovića godinama prate priče da na butini ima istetoviran grb Crvene zvezde. Sumnjali su u njega i ljudi iz Partizana, ali on kaže da je na terenu pokazao za koje boje gine. Golman otkriva i ko se iz tabora crno-belih uverio da nema tetovažu.

- Grb ne postoji, a PR menadžerka kluba Biljana Obradović je odlično to proverila jer je dobila instrukciju da to uradi. Malo je bilo nezgodno pošto su glasine bile da je na butini grb. Ali Bilja je zadužena za sve muke u Partizanu - otkriva Stevanović.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)