PUČE BOMBA U MOSKVI: CSKA doveo Aleksej Šveda!

Novosti online

12. 08. 2021. u 09:20

CSKA iz Moskve doveo je Alekseja Šveda, što je možda i najveća evroligaška bomba ovog leta!

ПУЧЕ БОМБА У МОСКВИ: ЦСКА довео Алексеј Шведа!

Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Najbolji strelac i asistent Evrolige za prošlu sezonu (19,8 poena po meču i 7,7 asistencija) napustio je Himki zbog katastrofalne situacije u tom klubu, a CSKA ga je "vrebao" već neko vreme. Odlučili su da mu na kraju ponude jednogodišnji ugovor, uz opciju produžetka na još jednu sezonu, a to je Rus na kraju prihvatio.

Šved je dobro poznat po odličnom šutu za tri poena, ali i pomalo sebičnoj igri za koju nekad ima, a nekad nema pokrića, zbog čega su ga, između ostalog, najveći timovi i izbegavali prethodnih sezona.

Proveo je šest godina u Himkiju, gde je bio jedan od najbolje plaćenih igrača Evrope, a sada se vraća u CSKA u kome je i počeo karijeru. Igrao je za ovaj klub od 2006. do 2012. godine, a onda se oprobao u NBA u dresu Minesote, Filadelfije, Hjustona i Njujork Niksa.

Vratio se potom u Rusiju, a videćemo da li će moći da pomogne CSKA da dođu do novog trofeja Evrolige, kao što je to bio slučaj 2008. sa njim u sastavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba