SRBIJA OSTAJE BEZ DVE NAJBOLJE: Kapitenka i MVP prvenstva najavile povlačenje iz reprezentacije

Novosti online

28. 06. 2021. u 12:28

OBE imaju 32 godine, obe su ispisivale zlatne stranice srpske ženske košarke i obe su rešile da se u isto vreme povuku.

СРБИЈА ОСТАЈЕ БЕЗ ДВЕ НАЈБОЉЕ: Капитенка и МВП првенства најавиле повлачење из репрезентације

Foto: KSS

Košarkašice Srbije napravile su sinoć u Valensiji veliki uspeh osvajanjem Evropskog prvenstva pošto su u finalu savladale Francuskinje 63:54.

Bio je to trijumf kolektiva u koji je selektorka Marina Maljković uzidala ratnički temperament. Srce srpskog tima svakako su vršnjakinje Jelena Bruks i Sonja Vasić koje su posle istorijskog uspeha najavile kraj reprezentativne karijere. Obe imaju 32 godine, obe su ispisivale zlatne stranice srpske ženske košarke i obe su rešile da se u isto vreme povuku i ostave prostora mlađim igračicama.

FOTO: FIBA

 

NJihova odluka da se povuku posle Olimpijskih igara u Tokiju nije se promenila ni posle osvojenog zlata, a Sonja i Jelena su poručile da je upravo to najbolji način da se zaokruži priča jedne uspešne generacije.

- Od početka pričam da ne želim preterano ni pažnje, jer završavam karijeru. Kad sam donosila ovu odluku, bila sam svesna da nema boljeg kraja nego da sam sa njima ovde. I sada kada pričamo o tome kako sam odigrala turnir, to je najviše zbog njih. Mogla bih sad da spomenem neku igračicu koja meni priđe i kaže: Ajde Sole ti ovo rešavaš. One izvlače najbolje iz mene. Činjenica je da smo nekako zaokružile ovu priču ove generacije. Kada je 2015. delovalo da je nerealno da ovo osvojimo, iz godine u godinu biti tu na vrhu i onda ponoviti opet zlato ove godine, stvarno mislim da je fenomenalan uspeh za našu generaciju. Na stranu rezultat, činjenica kako se mi borimo i kako igramo za ovu zemlju, dokaz je koliko to nama znači, a govori i mnogo o karakteru svakog člana ovog tima – istakla je MVP prvenstva, Sonja Vasić, za sajt "KSS".

FOTO: N. Paraušić

Tekst potpisa

Iako broje poslednje reprezentativne dane, za Jelenu i Sonju nema odmora. To je podvukla i Bruksova koja kaže kako žele da se pripreme za Olimpijadu.

– Ko­nač­no! Za po­sled­nje Evrop­sko pr­ven­stvo, ne mo­že da bu­de lep­še. Ovo je bi­la je­di­na utak­mi­ca gde smo od­ra­di­le do­bar po­sao ve­ćim de­lom. Bi­lo je pado­va, što je i nor­mal­no. Fran­cu­ska, opet, ni­je bi­lo ko. Interna šala je bila – dok je god Fran­cu­ske, Sr­bi­ja će da osva­ja me­da­lje. Kad smo po­be­di­le Špa­ni­ju, ja sam ve­ro­va­la da osva­ja­mo, jer na­ma je Špa­ni­ja mu­ka go­di­na­ma una­zad. Ovo je stvar­no fe­no­me­nal­no. I od ovo­ga ne mo­že bo­lje. Ma­lo da pre­da­he­mo, pa da se spre­ma­mo za da­lje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BAJAGINA SUPRUGA: Sve pesme posvetio njoj - u braku 40 godina