ŽELJKO REBRAČA ZA "NOVOSTI" O POVRATKU OBRADOVIĆA: Najbolje za Partizan i srpsku košarku

Zoran Ćorović

27. 06. 2021. u 11:00

ODLUKA najtrofejnijeg evropskog košarkaškog trenera Željka Obradovića da se vrati u Partizan, oduševila je i jednog od njegovih najjačih aduta kada se osvajala evropska kruna 1992. godine, kasnije i mnoge druge titule sa reprezentacijom i drugim klubovima.

ЖЕЉКО РЕБРАЧА ЗА НОВОСТИ О ПОВРАТКУ ОБРАДОВИЋА: Најбоље за Партизан и српску кошарку

FOTO: Darko Dozet

Legendarni centar Željko Rebrača (49), čuveni as srpske košarke, odnosi se prema svom bivšem treneru sa posebnim pijetetom.

PROMOCIJA

FOTO: N. Paraušić

PROMOCIJA Obradovića biće održana sutra, kada je organizovana i konferencija za medije.

Debi na zvaničnoj utakmici u drugom mandatu Željko i navijači Partizana će morati da sačekaju do kraja septembra, kada počinju takmičenja.

- Ovo je nešto najznačajnije i najlepše što je moglo da se dogodi Partizanu, da mu se posle 30 godina vrati najbolji trener Evrope. Klub će sa njim dobiti sportsku stabilnost u organizaciji, sistemu, svemu... Ovo nije priča od juče, čim je Željko tako odlučio, sigurno je i da veruje da može da se ostvare njegov plan i program. Njegov povratak je nešto neviđeno dobro i za srpsku košarku, za navijače. Naravno, najviše će dobiti Partizan. Čitava priča je već privukla ogromnu pažnju - ističe Rebrača u razgovoru za "Novosti".

Njegovo iskustvo u dugogodišnjem radu sa Obradovićem, osvajačem rekordnih devet evropskih titula, ogromno je i jednom rečju - fantastično.

- Uz njega sam stalno napredovao u svakom smislu, najbolje svoje utakmice i sve što sam u evropskoj košarci imao, bilo je sa njim kao trenerom. Dve godine u Partizanu, pa po dve godine u Benetonu i Panatinaikosu, plus sjajna iskustva iz reprezentacije. Preko 90 odsto titula sam osvojio sa Željkom. Kod njega igrači pokazuju i ono što nisu bili svesni da mogu. Uvek garantuje rad i da će izvući maksimum iz ekipe i košarkaša. Uz naporan rad i sve vrhunske kvalitete koje nudi, Partizan ima najbolji preduslov da napravi velike stvari.

VELIKI MOTIV I IZAZOV

ZA Rebraču nije iznenađenje što je Obradović baš u ovom trenutku rešio da opet preuzme Partizan.

- Bio je svuda i sve je osvojio, jedini je kao trener bio devet puta prvak Evrope. Kad se malo dublje razmisli, povratak u Partizan je za njega ogroman motiv, još jedan veliki sportski izazov - smatra Rebrača.

Rebrača je spreman da se odazove ukoliko bilo šta treba da se pomogne Željku na putu stvaranja jake ekipe, koja će ponovo da igra značajnu ulogu.

- Svi mi bivši igrači Partizana smo uvek tu za njega. Sve je na njemu, najbolje zna u kom pravcu želi da ide. Odlično je upoznat, košarku drži u malom prstu - zaključio je Rebrača

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati