MNOGI su osuli drvlje i kamenje na Nikolu Jokića, koji je odlučio da uzme slobodno leto posle naporne sezone u NBA ligi i preskoči reprezentativno okupljanje pred kvalifikacije za OI. Međutim, isti ti su očigledno kratkog pamćenja, pošto su zaboravili da otkazivanje nacionalnog dresa nije nova pojava i da su mnogi nekadašnji reprezentativci činili istu stvar u prošlosti.

dragan963

17.06.2021. 23:32

Ništa nije sporno!!! Ali treba primeniti Juventusov sistem da igrač koji ide i Juventusa više ne može da se vrati. Tako i u Reprezentaciji treba da bude - kad se jednom odbije poziv vrata su zatvorena zauvek makar Srbija ne videla nijedno takmičenje!!!

Boža dunster

18.06.2021. 00:54

Gospođo ili gospodine, otkazivanja koja ste naveli, Divaca, Đorđevića i momaka iz tog vremena, su usledila posle ko zna koliko reprezentativnih takmičenja, i osvojenih medalja, za svoju zemlju. Imati priliku da predstavljaš svoju zemlju na OI, je čast i privilegija ko to ne doživljava na taj način ne treba da ide. Imao bih još mnogo toga reći, ali je i ovo dovoljno da se vidi razlika. Nisu isti. Tačka.

Vladislav

18.06.2021. 07:49

Поредити наше ПРОСЛАВЉЕНЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦЕ КОЈИ СУ ТОЛИКО МЕДАЉА ОСВОЈИЛИ ЗА НАШУ ЗЕМЉУ са момком који НЕЂЕ да игра за СРБИЈУ је бесмислено. Као и поредити га са НОВАКОМ ЂОКОВИЋЕМ .

Dragan R

18.06.2021. 09:03

Можете да пишете шта хоћете, али за за ово што је урадио Јокић нема оправдања. Можда и јесте у реду да не игра на квалификационом турниру, али да не иде ни на Олимпијске игре, ако се пласирамо, је безобразлук. Зар му није довољно да одмори месец дана пре олимпијаде (ОИ почињу 23. Јула) и најмање месец дана након Олимпијаде (ОИ завршавају 8. Августа, а нова НБА сезона почиње тек Новембра)? Ко то, у ком другом спорту и у било ком другом послу, има годишње 2 месеца одмора? Реч је искључиво о парама. Треба да потпише нови, вероватно највећи и најзначајнији уговор о каријери (говори се о 240 милиона долара) и неће ничим да га рескира (могуће повреде, вирус,...) и то је то. Већина ће рећи да је то разумљиво. По мени и сви милиони овог света не значе ништа ако можете а не покушате да урадите нешто добро и за своје најближе (породицу, народ, државу), а не само за себе. Уосталом, тај Јокић је већ зарадио огроман новац. По важећем Уговору њему је за период 2018-2023 гарантовано 146,5 милиона долара. Да ништа више никад не ради и да троши 50000 евра месечно то му је довољно за 200 година живота.

Vladislav

18.06.2021. 10:16

Мислим да нема смисла поредити НАШЕ ПРОСЛАВЉЕНЕ КОШАРКАШЕ КОЈИ СУ НАМ ДОНЕЛИ ТОЛИКО МЕДАЉА , са момком који НЕЋЕ да игра за СРБИЈУ . А такође га поредити са НОВАКОМ ЂОКОВИЋЕМ