MALJKOVIĆ PRED EP: Uz našu igru, verujem u ovaj tim

Novosti online

08. 06. 2021. u 17:41

SELEKTORKA ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da će predstojeće Evropsko prvenstvo biti izjednačenije nego prethodna i istakla da veruje u svoj tim, ako bude igrao svoju igru.

МАЉКОВИЋ ПРЕД ЕП: Уз нашу игру, верујем у овај тим

FOTO: EPA

"Biće izjednačeno takmičenje više nego prethodnih godina, ako budemo igrali našu igru, ja verujem u ovaj tim. Ako malo iskočimo, nikog ne možemo da dobijemo", rekla je Maljković, prenosi Košarkaški savez Srbije.

Evrobasket će se održati od 17. do 27. juna u Francuskoj i Španiji, a srpske košarkašice igraće u Valensiji u Grupi B sa selekcijama Crne Gore, Italije i Grčke.

"Francuska je jedva posle produžetka dobila Italiju, bila je izvanredna utakmica. U toj utakmici smo sve videli, Italija ima novi tim sa novim selektorom. Crna Gora je dobila BiH dva puta bez najboljih igračica. Grčka je mlad tim, borben. Uvek su specifične utakmice Srbije i Grčke", rekla je Maljković.

"Nikog ne bih izdvajala, ali sigurno će nam biti teško protiv svakog", dodala je ona.

Poslednju fazu priprema pred odlazak na EP, košarkašice Srbije odrađuju u Hali sportova "Ranko Žeravica", a Maljković je istakla da je najponosnija što je uspela da od početka priprema radi sa 30 devojaka…

"Njih 22 su i dalje tu, s tim da imamo grupu od 14 i od osam koje treniraju u pripremi za Tokio, na isti način smo radili i za Rio. Dok mi budemo na EP, jedan tim od njih deset radiće neprestano da bismo mogli mi njima da se priključimo posle EP", objasnila je Maljković.

"Mlade igračice koje su i dalje tu su Anđela Dugalić, Maša Janković, na treninzima su i Ivana Raca i Jovana Nogić, i još nije određen konačan spisak od 12 ili 14 (zbog kovid protokola) koje će putovati na Evropsko prvenstvo, to ćemo odlučiti narednih dana", dodala je ona.

Odmah posle EP slede Olimpijske igre u Tokiju, od 23. jula do 8. avgusta.

Reprezentacija će prvi put imati dva velika takmičenja tokom jednog leta.

"To je ogroman problem, nama su igračice sa sitnim povredama, Nevena Jovanović i Ana Dabović sada, juče je to bila i Aleksandra Crvendakić, jer su bukvalno ne bez dana, nego bez sata odmora došle u reprezentaciju. Jovanović i Dabović su pravo iz finala francuske lige stigle na trening", rekla je Maljković.

Kako je navela, to se nikad do sada nije dogodilo jer je praksa u ženskoj košarci bila da igračice imaju bar dve nedelje pauze posle klupske sezone.

"Zato nam je ovo potpuno nepoznato i stvara probleme, mnogo bi logičnije bilo da je EP posle Olimpijskih igara, tako je i ženskoj odbojci. Ne volim da pričam o kovidu kao problemu, ali imamo dodatno otežanu situaciju koja se prvi put dešava u košarci", rekla je Maljković.

"Izborili smo se i s tim, i posle EP odmah krećemo pripreme za Tokio", zaključila je selektorka Srbije.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni