JOKIĆ GA KOŠTAO POSLA: Stots posle devet godina napustio Portland

Novosti online

05. 06. 2021. u 10:13

NIKOLA Jokić i Denver Nagetsi su sa 4-2 poebili Portland i plasirali se u polufinale Zapada. Taj rezultat je uticao na to da Trejlblejzersi i trener Teri Stots sporazumno raskinu saradnju.

ЈОКИЋ ГА КОШТАО ПОСЛА: Стотс после девет година напустио Портланд

Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Stots je u Portland došao još 2012. godine nakon što je u Dalasu osvojio šampionski prsten samo godinu dana ranije. Na draftu je uzeo Lilarda kao šestog pika, a devet godina kasnije posle drugog najvećeg broja pobeda u istoriji franšize, rešio je da napusti klub.

Takođe, ima osam vezanih učešća u doigravanjima što je najduži niz u ligi.

Kako je zvanično objavljeno, Portland i Stots su se sporazumno rastali bez ikakvih dodatnih problema. Trejl Blejzersi su paralelno uputili ogromnu zahvalnost svom dugogodišnjem treneru na svemu učinjenom.

- Imam ogromno poštovanje za Terija i sve što je uradio u prethodnih devet sezona. Ovo je bila teška odluka na ličnom i profesionalnom planu, ali je u interesu franšize da nastavi u drugom smeru. Teri će uvek imati posebno mesto u Trejl Blejzers porodici i zajednici Portlanda - rekao je predsednik košarkaških operacija Portlanda, Nil Olši.

Kako prenosi Adrijan Vojnarovski, postoje četiri kandidata za upražnjenu poziciju na klupi Portlanda. U pitanju su pomoćni trener Klipersa Čonsi Bilaps, iskusni Majk D'Entoni (asistent u Bruklinu), zatim Džef van Gandi i trener Mičigena Džuvan Hauard.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista