ZVEZDA UBEDLJIVA PROTIV BORCA: Crveno-beli na pobedu od finala košarkaške Superlige

Novosti online

04. 06. 2021. u 19:03

CRVENA zvezda ubedljivo je savladala Borac sa 101:70 u prvoj utakmici polufinala Superlige Srbije u košarci u dvorani "Aleksandar Nikolić".

ЗВЕЗДА УБЕДЉИВА ПРОТИВ БОРЦА: Црвено-бели на победу од финала кошаркашке Суперлиге

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Trener crveno-belih Dejan Radonjić odlučio je da na ovom susretu odmori dvojicu bitnih igrača - Džordana Lojda i Korija Voldena, ali to nije sprečilo šampiona ABA lige da trijumfuje.

Dosta mladih igrača moglo je da se vidi na parketu "Pionira". Strateg Čačana Marko Marinović ponovo je pružio šansu dvojici košarkaša istog imena i prezimena - Đorđe Ćurčić. Tu su bili i Stefan Janković, Arijan Lakić i Pavle Nikolić i to je jako dobro za budućnost srpske košarke.

U finišu utakmice su se sva petorica zajedno našli na parketu, što je jedna lepa slika, a za njih velika stvar jer su mogli da se izmere sa šampionom ABA lige.

Kvalitet je bio na strani Zvezde i crveno-beli su zasluženo došli do trijumfa. Od starta su nametnuli žestok ritam u odbrani i razlika je konstantno rasla.

Na kraju je pobeda bila možda i ubedljivija nego što je to pokazivalo stanje stvari na terenu.

Crvenu zvezdu je do pobede predvodio Duop Rit sa 17 poena, pratio ga je Aleksa Radanov sa 13. Na drugoj strani najbolji je bio Nikola Kočović sa 14, dok je Nemanja Todorović dodao 11.

Ukoliko crveno-beli slave u narednom meču u Čačku plasiraće se u finale. Drugi meč ovih rivala igra se u nedelju od 20 sati.

Majstorica između Mege i Partizana koja će odlučiti o putniku u finale igra se sutra od 20 sati.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za kraljevsku krunu (VIDEO)