ČOVIĆ GOVORIO O KANDIDATURI ZA PREDSEDNIKA ZVEZDE: Razmisliću, u klubu sam 10 godina

Novosti online

01. 06. 2021. u 18:46

PREDSEDNIK Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović istakao je da će razmisliti o ponovnoj kandidaturi za predsednika crveno-belih.

ЧОВИЋ ГОВОРИО О КАНДИДАТУРИ ЗА ПРЕДСЕДНИКА ЗВЕЗДЕ: Размислићу, у клубу сам 10 година

Foto: Tanjug/Milica Nikolić

Na to je dodao da će bez obzira na to, uvek biti u klubu.

- Raspisali smo izbore. Sa tim aktivnostima nastavljamo nakon završetka Superlige Srbije. Mislimo da će izborna skupština bili šestog ili sedmog jula. U Zvezdi sam 10 godina. Vrlo smo zahvalni državi i predsedniku države - izjavio je Čović.

Osvrnuo se i na mečeve finalne serije ABA lige protiv Budućnosti koju je Zvezda dobila sa 3:2.

- Pojedini ljudi u Crnoj Gori, a bogami i u Srbiji, su ušli u životnu naviku da otmu. Otmeš referendum, otmeš državu, sad hoćeš da otmeš i titulu. To neće moći.

Čović je govorio i o broju gledalaca u dvorani "Aleksandar Nikolić", posebno u majstorici.

- Prva utakmica u Beogradu je bila do 1.000 gledalaca. Nije bilo ulaznica, ulaz je bio kroz spiskove. Neophodno je bilo da imate test ne stariji od 24 časa ili potvrdu da ste vakcinisani ili da ste preležali virus korona. Neko se možda i provukao da nije imao neki od ovih dokumenata. Na poslednjoj utakmici 2.700 je bilo vakcinisano - izjavio je prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana i dodao da je u hali bilo više od 100 pripadnika medicinskog osoblja.

Takođe je najavio da su kazne za dve utakmice plaćene i da su spremni da plate i za treću ako treba.

Morao je da se dotakne i grešaka suidija za koje smatra da su bile sve samo nenamarne.

- Naše sudije iz regiona su najbolje. Ali te sudije na jedan način sude u Evroligi, a na drugi u ABA ligi. Tu mora da se napravi sinhronizacija, oni koji ne zadovoljavaju kriterijume ne mogu da sude. Utakmica je bolja ukoliko vi manje primećujete sudije. U finalu Evrolige razlika u broju bacanja bila je dva, tri. Kod nas je razlika bila 35-17 - zaključio je Čović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)