"ČASNO ČUVAMO SVOJU KUĆU": Zvezda i Budućnost večeras igraju majstoricu finala ABA lige

V. PRERADOVIĆ

28. 05. 2021. u 10:20

DRUGI put od uvođenja plej-ofa, o jadranskom šampionu odlučuje majstorica. U oba navrata akteri su Crvena zvezda i Budućnost, koji večeras (20.30) u hali "Aleksandar Nikolić" igraju petu utakmicu finala plej-ofa ABA lige (2:2 u seriji).

ЧАСНО ЧУВАМО  СВОЈУ КУЋУ: Звезда и Будућност вечерас играју мајсторицу финала АБА лиге

FOTO: Aba liga

Pre dve godine, srpski tim je u meču sezone deklasirao crnogorskog rivala (97:54) za četvrtu regionalnu titulu. Podbacivanju lopte prethodila je atmosfera linča kao odgovor na skandalozne incidente u podgoričkim duelima. Sada nije bilo "toplog zeca" u "Morači", ali jeste krajnje problematičnog suđenja, zbog čega je klub sa Malog Kalemegdana proglasio opštu mobilizaciju.

- Da nije bilo spoljnih faktora u "Morači", ove utakmice verovatno ne bi ni bilo. Kada je već tu, želja je da se trofej podigne u svojoj kući koja će se braniti do poslednjeg atoma snage: sportski, časno, ali nećemo ustuknuti pred pokušajima da se nanese nepravda - navodi Zvezda u najavi majstorice.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić dobro zna kako se dobijaju mečevi sa tako velikim ulogom.

- Na nama je zadatak da odbranimo svoj teren i osvojimo trofej. Čitave sezone smo se borili i na kraju uspeli da obezbedimo prvo mesto, koje nam je donelo mogućnost da na našem parketu dođemo do ostvarenja cilja. Budućnost ima kvalitet na svim pozicijama, igrače koji imaju kapacitet da kontrolišu igru kao što su Kobs, Ivanović, Dela Vale. Iskustvom prave prednost, znaju da uđu u kontakt, iznude faulove, dobre šutiraju i prodiru. Tu su i Edžim, koji pokriva dve pozicije i čvrstom odbranom daje veliki doprinos pobedama, Popović i Danilo Nikolić, šuter velikog kalibra. Luka Mitrović je najbolje partije u dresu Budućnosti pružio baš u finalnoj seriji.

KO BOLjE IZNESE PRITISAK

TRENERU Budućnosti Dejanu Milojeviću ovo će biti prva finalna majstorica.

- Verujem da će tim koji bude bolje izneo pritisak važnosti petog meča, imati veće šanse da pobedi. Oba su na gostujućim terenima imala šansu za pobedu i nisu je iskoristila. Videćemo da li ćemo da uspemo u tome iz trećeg pokušaja.

Procenti trojkaške realizacije drastično su opali u finalu, što je i normalno u mečevima tog intenziteta i značaja.

- Smatram da će ukupan kvalitet igre biti presudan. Ako budemo dobri u jednom segmentu, to neće imati značaj. Kvalitet ekipe Budućnosti zahteva da u svim segmentima budemo dovoljno dobri, da i u odbrani i u napadu odgovorimo svim zahtevima. Naravno, bitno je da šut bude bolji.

Ogromna razlika u broju dosuđenih faulova neće promeniti Zvezdin pristup u majstorici.

- Pokušavamo da igramo agresivno duži period i u mečevima Kupa i Evrolige. To radimo i sada, a pokušaćemo i u petoj finalnoj utakmici.

Proglašena mobilizacija svakako će ojačati navijačku podršku sa tribina.

- Svi znamo koliko je to značajno za nas. Nije bilo prijatno nikome što smo toliko dugo igrali u ambijentu koji je izazvan situacijom sa koronom, sada smo imali priliku da igramo pred navijačima. Očekujemo da još jednom dobijemo veliku podršku, da nas navijači bodre i pomognu nam da dođemo do pobede - konstatuje Radonjić.

LAŽNI POZIVI NAVIJAČIMA

POVODOM lažnih poziva navijačima da se okupe ispred ulaza B u halu "Aleksandar Nikolić", Crvena zvezda se oglasila saopštenjem:

- Ovi neistiniti pozivi, iza kojih ne stoji niko iz KK Crvena zvezda su još jedan pokušaj pojedinih centara iz Crne Gore (odakle je i utvrđeno da dolaze domeni pojedinih naloga) da izazovu konfuziju ili eventualne nerede, čak i prekid utakmice. KK Crvena zvezda će i peti meč organizovati kao što je to radio cele sezone. Ulazak u dvoranu uz PCR test, potvrdu o vakcinaciji ili preležanom kovidu 19, biće omogućen prijateljima kluba, članovima uprave, Skupštine i sponzorima kluba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati