NISU MU (SAMO) REZULTATI DOŠLI GLAVE: Selektor Španije dobio otkaz zbog nečuvenog razloga

Novosti online

27. 12. 2022. u 16:43

DOSKORAŠNjI selektor Španije, Luis Enrike, poziciju kormilara "crvene furije" je izgubio nakon eliminacije sa Svetskog prvenstva, a mediji prenose da toj odluci FS Španije nije kumovao (samo) poraz od Maroka.

НИСУ МУ (САМО) РЕЗУЛТАТИ ДОШЛИ ГЛАВЕ: Селектор Шпаније добио отказ због нечувеног разлога

FOTO: AP/Tanjug

Španija je kalkulisala u grupnoj fazi. Izgubili su od Japana kako bi u nokaut fazi izbegili da igraju protiv Hrvatske. Svesno su odabrali da idu na Maroko, koji ih je savladao u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Ipak, mediji u Španiji prenose da to nije bio glavni razlog što se FS Španije rastao sa bivšim trenerom Barselone.

On je najavio da će se široj javnosti obraćati putem gejming platforme "Tvič", gde je najavio da će analizirati mečeve. Tako bi svim navijačima dao uvid u to šta se dešavalo tokom mečeva.

On je o svojoj nameri obavestio čelnike saveza tri dana pre prvog emitovanja. Oni su javno to podržali, ali se iza kulisa odvijala drugačija priča.

Zasmetalo im je što za obraćanja nije koristio zvanične kanale Fudbalskog saveza Španije, a navodno su došli do zaključka da Enrike voli pažnju i uživa da bude u fokusu javnosti.

Tokom strimovanja je uvek bio raspoložen, čak i posle poraza od Japana, a to im nije prijalo. Uz to i nedostatak rezervnog plana na terenu mu je naposletku "došlo glave".

Enrike nije prvi koji se odlučio na ovaj korak.

Tokom 2021. godine u letnjem prelaznom roku na poslednji dan transfera popularni transfer "insajder" Fabricio Romano odlučio se da Tviter, kojim obično obaveštava javnost o najnovijim aktivnostima u prelaznom roku, koristi Tvič.

On je tada ostvario rekordnu posećenost svog strima. Tokom 12 sati obaveštavao je navijače o aktivnostima njihovih klubova. Ukupno je strimovao 264 časova, a  rekordan broj posetilaca imao je 31. avgusta kada ga je 74.000 uživo pratilo. Uz čak 6 miliona i 393 hiljade pregleda tog sadržaja.

BONUS VIDEO: USPESI SRPSKOG SPORTA U 2022. Godina individualnih sportista

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)