MUNDIJAL ULAZI U ZAVRŠNICU: Evo kada i gde možete da gledate četvrtfinalne utakmice Svetskog fudbalskog prvenstva

Tanjug

09. 12. 2022. u 10:37

NA SVETSKOM fudbalskom prvenstvu u Kataru, danas će biti odigrani prvi mečevi četvrtfinala između Hrvatske i Brazila, odnosno Argentine i Holandije.

МУНДИЈАЛ УЛАЗИ У ЗАВРШНИЦУ: Ево када и где можете да гледате четвртфиналне утакмице Светског фудбалског првенства

FOTO: AP/Tanjug

Utakmica između selekcija Hrvatske i Brazila na programu je od 16 časova, dok će Argentina i Holandija svoj meč igrati od 20 časova.

Reprezentacija Hrvatske je u osmini finala eliminisala Japan posle boljeg izvođenja penala, dok je selekcija Brazila rutinski pobedila Južnu Koreju sa 4:1. 

Ove dve selekcije sastajale su se četiri puta, od čega dva puta na mundijalima. Brazil ima tri pobede, od čega obe na svetskim prvenstvima i jednu u prijateljskoj utakmici, a jedan prijateljski meč završen je bez pobednika.

Argentinci su se plasirali u četvrtfinale Mundijala posle pobede nad Australijom od 2:1, dok je reprezentacija Holandije bila bolja od selekcije SAD-a rezultatom 3:1.

Gaučosi i lale sastajali su se devet puta, pe tod tih susreta bilo je na mundijalima. Najpoznatije je svakako finale 1978, u kome je Argentina ostvarila jedinu pobedu u međusobnim susretima (1-4-4), ako se ne računaju dve pobede na penale. 

Poslednja dva duela završena su bez golova, ali su 2014. gaučosi trijumfom na penale osigurali finale u kome su kasnije poraženi od Nemačke.

Obe utakmice četvrtfinala prenosiće RTS na svom prvom kanalu, kao i TV arenasport na Premium 1 kanalu. Takođe, čitaoci Nocosti moći će na našem portalu da prate tekstualni prenos uživo sa oba susreta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)