AKO VAR (POLU)AUTOMATSKI OTKRIVA OFSAJD ŠTA SUDIJE IDU DA PROVERAVAJU? Hrvatski stručnjak za suđenje otkrio razlog i razljutio navijače

Novosti online

01. 12. 2022. u 17:39

SUDIJA utakmice Hrvatska - Belgija Oliver Tejlor, dosudio je u 18. minutu penal za "vatrene" da bi samo nekoliko trenutaka kasnije, dok se Modrić već pripremao na šut, odložio izvođenje kaznenog udarca.

АКО ВАР (ПОЛУ)АУТОМАТСКИ ОТКРИВА ОФСАЈД ШТА СУДИЈЕ ИДУ ДА ПРОВЕРАВАЈУ? Хрватски стручњак за суђење открио разлог и разљутио навијаче

FOTO: Printskrin

To je uradio na poziv iz VAR sobe, a posle pregleda snimka poništio je odluku da dodeli penal i svirao ofsajd u korist Belgije u kome se našao Dejan Lovren.

FOTO: EPA

To je razbesnelo hrvatske navijače, ali je objašnjenje stiglo u poluvremenu od sudijskog eksperta Hrvatske radio-televizije Marija Strahonje.

FOTO: EPA

Postavlja se pitanje zašto uopšte sudije odlaze da gledaju video-snimak, ako je VAR tehnologija na Mundijalu unapređena kad je reč o ofsajdu i sada ga praktično bez greške detektuje.

FOTO: Printskrin

Strahonja je odgovorio i na to pitanje:

FOTO: EPA

- Nakon što je Tejlor s pravom pokazao na kazneni udarac, poluautomatski sistem je zabeležio da se radi o minimalnom ofsajdu. Tu sudije nemaju nikakav uticaj, to prosuđuje isključivo tehnologija. ali, kad se to dogodilo, sudija je otišao da proveri je li Lovren uticao na defanzivca Belgije koji je igrao loptom. Očito da jeste, jer je bilo kontakta - zaključio je Strahonja.

FOTO: Printskrin

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)